Šis ilgas savaitgalis buvo neabejotinai pašvęstas kulinarijai. Net bulvių paprastai nesinorėjo išsivirti, reikėjo daryti kažką kitokio.
Įspūdžius pasakoti pradedu nuo kepenėlių :)
Kambariokė ne kartą jomis vaišino, o aš, nors ir labai mėgstu, niekaip nedrįsau su kepenėlėm prasidėti. Galų gale teko. Pačiai buvo labai įdomu, kaip išeis, nes taip ruoštų kepenėlių dar ragauti neteko, be to, reikėjo ir kambariokę nustebinti.
Kambariokė ne kartą jomis vaišino, o aš, nors ir labai mėgstu, niekaip nedrįsau su kepenėlėm prasidėti. Galų gale teko. Pačiai buvo labai įdomu, kaip išeis, nes taip ruoštų kepenėlių dar ragauti neteko, be to, reikėjo ir kambariokę nustebinti.
Patiekalas labai vykęs, saldžiarūgščio skonio. Valgėm su makaronais, nors, manau, tiktų ir ryžiai ar polenta. Bulvės tikrai nederėtų.
Žinau, kad kai kurie kepenėlių tiesiog nepakenčia, ir savo nemeilę jie reiškia dažniausiai aršiai, bet šios tikrai skanios, aromatingos ir lengvai paruošiamos. Manau, ruošiu dar tikrai ne kartą.
Pikantiškos kepenėlės su obuoliais ir vyno padažu
Produktai (2-3 porcijos):
* 300 g vištienos kepenėlių
* 2 rūgštoki obuoliai, be žievelių, sėklalizdžių, supjaustyti skiltelėmis
* 2 arb. š. bruknių uogienės (naudojau juodųjų serbentų)
* 100 mL desertinio vyno (naudojau raudoną pusiau saldų)
* 3 arb. š. cukraus
* 1 arb. š. vyno acto
* druskos, juodųjų pipirų
1. Sutvarkytus obuolius, 100 g vandens ir 1 arb. š. cukraus pakaitinti keptuvėje 5-6 min.
2. Kepenėles apvolioti druskoje ir pipiruose (savąsias dar prieš tai mirkiau piene, iš idėjos tai nebūtina).
3. Apvoliojus dėti į keptuvę, kad išsitroškintų kartu su obuoliais.
4. Kitoje keptuvėje kartu virti vyną, uogienę, likusį cukrų ir actą, kol pradės tirštėti.
5. Patiekiama užpylus padažą ant kepenėlių.
Šaltinis: Iki žurnaliukas ,,Vynai''
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą