Mažai blynų teko savo gyvenime kepti. Tiesą sakant, tik 3 kartus. Pirmi buvo paprasti obuoliniai blynai. Jie buvo tik valgomi ir atrodė nekaip. Antri buvo blyneliai su pasukomis, mėlynėmis ir bananais. Miltų įdėjau per mažai, bet tai pastebėjau tik sudėjus mėlynes, tad išėjo tokie jau skystučiai blynukai. Nors ir labai negražūs, bet skanūs. Todėl ir nutariau dar kartą bandyti laimę, gamindama blynus su pasukomis.Tai buvo labai skanūs sekmadienio pusryčiai. Kadangi žinojau, jog kepsiu juos kitą dieną, buvo laiko užsimerkti avižas (vis įdomiau, nei paprasti blynai :)). Rezultatas buvo tiesiog idealus.
Avižiniai blynai su pasukomis ir bananais
Produktai (2-3 porcijos arba ~25 blynukai)
* 2 puodeliai (0,5 L) pasukų
* 2 puodeliai avižų (rolled oats)
* 2 kiaušiniai, išplakti
* 1/4 puodelio ištirpinto sviesto
* 0,5 puodelio miltų
* 2 vidutiniai bananai, susmulkinti
* 1 arb. š. cukraus
* 1 arb. š. kepimo miltelių
* 1 arb. š. sodos
* 1/4 arb. š. cinamono
* žiupsnelis malto muskato
* žiupsnelis druskos
1. Avižas išmaišyti su pasukomis ir palikti per naktį mirkti.
2 Į avižų masę įmaišyti kiaušinius ir sviestą.
3. Įmaišyti visus likusius ingredientus.
4. Kepti įkaitintoje keptuvėje (aš savąją tepiau lašinukais), kiekvieną pusę apkepant po 3 min., arba kol paruduos. Valgyti savo mėgstamu būdu (maniškis buvo svarainiai ir grietinė).
Šaltinis: http://www.thibeaultstable.com/
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą