2009 m. lapkričio 1 d., sekmadienis

Avižiniai sausainiai su džiovintais vaisiais ir riešutais

Kad mielas gardumynų gaminimas ketvirtadienio vakarais nenutrūktų, reikėjo sugalvoti, ką gaminti toliau. Jau anksčiau buvau nusižiūrėjusi vieną receptą iš svetainės-įkvepėjos, tad atsirado proga tai pagaminti.
Kepdama šiuos sausainius, šįkart džiovintų vaisių ir riešutų patraukiau ieškoti į Rimi... Jei kas būtų sekęs mano veidą, turbūt nebūtų supratęs, ko aš taip apsidžiaugiau pamačius graikinius riešutus ar net (net!) sveriamas aguonas... Nors šiaip daugiausiai džiaugsmo suteikė sveriamos morkos, nes maximos plautų morkų, sufasuotų po 0,5/1 kg, monopolis, tikrai įgriso (kartą nusipirkau vieną kilogramėlį, sunaudojau pačią mažiausią morkytę, o kol sumąsčiau, ką dar veikt su tom morkom, jos apglitėjo ir pajuodo... Kaina nesiekia lito, bet tai už pačią mažiausią morką).
Manau, džiovintus vaisius ir riešutus galima keisti pagal savo norus (lengvai originalų receptą ,,apgadinau'' ir aš), bet skonis vis tiek turėtų likti toks pats puikus. Nedaug avižinių sausainių gyvenime teko valgyti, bet šie tikrai vieni pačių skaniausių :)

Avižiniai sausainiai su džiovintais vaisiais ir riešutais

Produktai (~18 storokų 6cm skersmens sausainių)

* 140 g sviesto (kambario temperatūros)
* 2/3 puodeliai rudojo cukraus (pakeičiau paprastu baltu)
* 1 kiaušinis
* 1/2 arb. š. vanilės ekstrakto
* 3/4 puodelio miltų
* 1/2 arb. š. sodos
* 1/2 arb. š. malto cinamono
* 1/4 arb. š. druskos
* 1,5 puodelio avižų (rolled oats)
* 100 g džiovintų vyšnių
* 100 g razinų
* 100 g graikinių riešutų (lengvai pasmulkintų)

1. Inde ištrinti kartu iki purumo sviestą, cukrų, vanilės ekstraktą ir kiaušinį.
2. Kitame inde išsijoti miltus, sodą, cinamoną ir druską.
3. Į sausus produktus įmaišyti sviesto masę, džiovintus vaisius, tada riešutus.
4. Tešlą trumpam įdėti į šaldymo kamerą, jei norit, kad sausainiai iškeptų storesni.
5. Šaukštais suformuoti sausainių apskritimus, ant sviestinio popieriaus išdėlioti juos 5 cm atstumu vieną nuo kito ir kepti 10-15 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
6. Apačia turėtų būti tvirta, o viršus dar minkštas kepimo pabaigoje. Ištraukti iš orkaitės ir palikti 5 min. ant kepimo skardos, kad viršus ,,užsitrauktų''. Sausainiai turėtų iškepti traškia išore ir minkštu vidumi.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...