2009 m. lapkričio 25 d., trečiadienis

Chana masala

Pagaliau bent trumpam stabtelėjo atsiskaitymų maratonas ir aš turiu progą pasidalinti receptais patiekalų, kuriuos jau seniausiai suvalgiau...
Šįkart tai indiškas patiekalas. Vykus jų savaitei, net nekilo mintis sudalyvauti, nes prieskonių gausa mane baidė, kadangi tiesiog jų neturiu. Tačiau tik jai pasibaigus, atsirado noras pagaminti kažką iš avinžirnių. Čia ir teko atsigręžti į indų virtuvę...
Labiausiai bijojau, kad niekur nepavyks rasti garam masalos, ir jau buvau pasirengus aplakstyti pusę miesto, nors ir kankinama aukštakulnių... Kiek džiaugsmo aplankė, kai išaiškėjo, jog garam masalos pastos yra ir mindauginėje :) Tik kardamono, pasirodo, neturėjau.
Patiekalas buvo skanus. Jei anksčiau sriuboje avinžirniai man nekėlė susižavėjimo, čia jie buvo ypač skanūs. Tik tikėjausi, jog pridėjus tiek prieskonių, jie jausis stipriau ir bus aštriau. Na, bet vis tiek, kaip susipažinimo pradžiai su indiška virtuve, patiekalas vykęs ir lengvai gaminamas.

Chana Masala

Produktai (2 porcijos):

* 1 š. alyvuogių aliejaus
* 1 nedidelis svogūnas, susmulkintas
* 2 skiltelės česnako, susmulkintos
* 1 čili pipiras
* 1 arb. š. kmynų
* 0,5 arb. š. malto imbiero
* 1 š. garam masalos pastos
* 2 kardamono sėklos, sutraiškytos
* 400 g konservuotų pomidorų
* 0,5 arb. š. druskos
* 1,5 stiklinės virtų avinžirnių
* pusės citrinos sulčių
* pora šaukštų grietinės/natūralaus jogurto
* ryžiai

1. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir ant vidutinės ugnies lėtai karamelizuoti svogūnus iki tamsiai rudos spalvos, vietomis net ir perdegus.
2. Sumažinti liepsną, sudėti prieskonius ir pakepinti, kol išsiskleis kvapai.
3. Įpilti keletą šaukštų vandens, juo sudrėkinti visus prieskonius.
4. Padidinus ugnį, sudėti pomidorus ir druską, leisti užvirti ir šiek tiek nugarinus, sudėti avinžirnius.
5. Patroškinti viską dar apie 15 min.. Patiekti apšlaksčius citrinos sultimis ir/ar grietine kartu su virtais ryžiais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...