2012 m. liepos 8 d., sekmadienis

Jogurtinis mėlynių pyragas

Šį pyragą kepu turbūt jau 5ą kartą (kitas pyragas nusipelnęs panašaus kiekio bisų yra tik monkey bread). Tai vienintelis pyragas, kurį gamino MB. Tai pats pirmasis mano keptas pyragas. Būtent jį kepant supratau, jog namų Kaune orkaitė nėra tinkama kepiniams, tad tai pirmas ir paskutinis pyragas kada nors keptas joje. Kaip rašo recepto autorė, šis receptas be galo universalus: mėlynes galima keisti kitomis smulkiomis uogomis, citriną - kitais citrusiniais vaisiais, galima pridėti riešutų, sėklų, šokolado gabaliukų.. (Tiesą sakant, manau, tą galima daryti su didžiąja dalimi pyragų).
Tikiu, jog daug kas esate jį kepę, jei ne konkrečiai pagal šį receptą, tai tikrai kažką panašaus. Jis paprastai gaminamas ir tikrai skanus. Jei vis dar nebandėte, rekomenduoju!

Jogurtinis mėlynių pyragas

(Kepiau 26cm dydžio formoje, geriau tiktų mažesnė)

* 1,5 puodelio miltų + 1 Š. uogoms
* 2 arb. š. kepimo miltelių
* 0,5 arb. š. druskos
* 1 puodelis jogurto be priedų
* 1 puodelis cukraus + 1 Š. sirupui
* 3 dideli kiaušiniai
* 2 citrinų žievelės
* 0,5 arb. š. vanilės esencijos
* 0,5 puodelio augalinio aliejaus
* 1,5 puodelio mėlynių
* 2 citrinų sultys

1. Dubenyje prasijoti miltus, kepimo miltelius ir druską.
2. Didesniame inde išplakti kiaušinius su jogurtu, cukrumi ir citrinos žievelėmis. Įmaišyti vanilės esenciją ir aliejų.
3. Per kelis kartus sausus produktus įmaišyti į skystus. Nepersistengti, nes pyragas neiškils.
4. Mėlynes sumaišyti su šaukštu miltų taip, jog jos vienodai apsiveltų. Atsargiai įmaišyti į pasiruoštą tešlą.
5. Masę supilti į išsviestuotą ar sviestiniu popieriumi išklotą kepimo formą ir kepti iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes arba kol į vidų įkištas pagaliukas bus sausas (laikas priklauso nuo pyrago storio).
6. Kol pyragas kepa, užkaisti citrinų sultis su šaukštu cukraus, pavirti kelias minutes maišant.
7. Pyragui iškepus, leisti jam pavėsti apie 10 min., tada dantų krapštuku subadyti jo paviršių ir aplieti pasiruoštu citrinų sirupu, leisti susigerti. Pyragui atvėsus galima pjaustyti ir ragauti, skanu su ledų kaušeliu ar stikline pieno.

/

10 komentarų:

  1. Man su melynemis viskas labai skanu..gaila cia ne sezonas :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. manau, mėlynes drąsiai galima keisti šviežiomis ar šaldytomis spanguolėmis, pati dar bandysiu su serbentais :)

      Panaikinti
  2. Va, tokį pyragą ir aš mielai suvalgyčiau:) Išsisaugau:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. kaip tik geras mėlynių sezonas, primygtinai rekomenduoju :>

      Panaikinti
  3. pyragėlis jau kepa :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Dominyka, Anonime,
    laukiu atsiliepimų, komentarų :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Na as kepiau. Gavosi skanus. Bet mums netycia gavosi su serbentais, nes sumaiseme ir paememe is saldyklio ne tas uogas. Bet buvo labai skanus. :D ai beje naudojome vanilini jogurta. :D

    AtsakytiPanaikinti
  6. Labai skanus pyragas!

    AtsakytiPanaikinti
  7. as tai sirupo neverdu o sumaisau 2ju citrinu sultys su 3 saukstais cukraus pudros gaunasi tas pats pyragas tai labai skanus aciu uz recepta

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...