2010 m. vasario 19 d., penktadienis

Itališka vestuvių sriuba


Buvau prižadėjus savo geram draugui, jog būdama namie užsikviesiu į svečius ir kuo nors pavaišinsiu. Artėjant apsilankymui, pasiteiravau, ko labiausiai norėtų. Atsakymas - kažko iš viduržemio regiono virtuvės, ir geriausiai būtų sriuba - nei nudžiugino, nei nuliūdino. Žinoma, sriubų pasirinkimas tikrai nemažas, bet kažkodėl viskas tuo momentu atrodė nusibodę, pomidorų ir panašios sriubos visai netraukė, tad... Ši irgi neatrodė kažkas, bet dar nebuvau gaminusi mėsos kukuliukų. Kadangi šaldytuve liūdėjo keletas pievagrybių, sumečiau ir juos. Mamai patiko, draugui lyg irgi taip pat (jis tikėjosi pomidorų :)), man irgi visai tiko, nors antrą kartą nežinau, ar gaminčiau (iš tų kukuliukų tikėjausi daug daugiau).

Itališka vestuvių sriuba

Produktai (4-5 porcijos):

* 4 puodeliai sultinio
* keletas šaukštų alyvuogių aliejaus
* 1 morka, susmulkinta
* 1 vidutinis svogūnas, supjaustytas
* ~150 g špinatų
* 1 puodelis makaronų
* druskos, maltų j. pipirų, lauro lapų, baziliko, raudonėlio
* ~200 g faršo (naudojau jautienos)
* 1 paplaktas kiaušinis
* 1 skiltelė česnako, susmulkintos
* ~40 g tarkuoto kietojo sūrio (pvz., Džiugo)
* 1/4 puodelio batono trupinių
* žiupsnis malto muskato

1. Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi ant vidutinės ugnies apkepinti morkas, svogūnus ir pievagrybius (aš pievagrybius kepiau atskirai, kad šie normaliai karamelizuotųsi). Uždengus apie 5 minutes patroškinti.
2. Tuo tarpu iš faršo, kiaušinio, sūrio, česnako, duonos trupinių ir muskato mišinio suformuoti mažyčius kukuliukus, telpančius į šaukštą.
3. Daržovėms apkepus, perkelti jas į kaistantį sultinį su prieskoniais ir lauro lapais. Skysčiui užvirus, atsargiai sumesti kukuliukus.
4. Po trumpo laiko sumesti makaronus ir viską pavirti dar apie 10 minučių, arba kol ir makaronai, ir kukuliukai bus išvirę.
5. Pabaigai sumesti špinatus ir pavirti, kol šie nuvys. Sriuba paruošta :)


2 komentarai:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...