Itališka vestuvių sriuba
Produktai (4-5 porcijos):
* 4 puodeliai sultinio
* keletas šaukštų alyvuogių aliejaus
* 1 morka, susmulkinta
* 1 vidutinis svogūnas, supjaustytas
* ~150 g špinatų
* 1 puodelis makaronų
* druskos, maltų j. pipirų, lauro lapų, baziliko, raudonėlio
* ~200 g faršo (naudojau jautienos)
* 1 paplaktas kiaušinis
* 1 skiltelė česnako, susmulkintos
* ~40 g tarkuoto kietojo sūrio (pvz., Džiugo)
* 1/4 puodelio batono trupinių
* žiupsnis malto muskato
1. Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi ant vidutinės ugnies apkepinti morkas, svogūnus ir pievagrybius (aš pievagrybius kepiau atskirai, kad šie normaliai karamelizuotųsi). Uždengus apie 5 minutes patroškinti.
2. Tuo tarpu iš faršo, kiaušinio, sūrio, česnako, duonos trupinių ir muskato mišinio suformuoti mažyčius kukuliukus, telpančius į šaukštą.
3. Daržovėms apkepus, perkelti jas į kaistantį sultinį su prieskoniais ir lauro lapais. Skysčiui užvirus, atsargiai sumesti kukuliukus.
4. Po trumpo laiko sumesti makaronus ir viską pavirti dar apie 10 minučių, arba kol ir makaronai, ir kukuliukai bus išvirę.
5. Pabaigai sumesti špinatus ir pavirti, kol šie nuvys. Sriuba paruošta :)
Nieko jis nesitikėjo :D
AtsakytiPanaikintinu kad kažką murmtelėjai apie pomidorus :)
AtsakytiPanaikinti