2010 m. vasario 18 d., ketvirtadienis

Lietiniai blynai su pievagrybių, špinatų ir ožkų sūrio įdaru


Netikėtai praėjo ilgasis savaitgalis, netgi su pora švenčių. Ketinau per tą laiką papildyti savo blogą, bet netikėtai neturėjau nei vienos nuotraukos su savimi, o valentino dienos molten lava cake'ai (pagaliau po ilgų paieškų pavyko rasti ramekinus už prieinamą kainą VV) ir užgavėnių vafliniai blynai su vyšnių padažu (ačiū Žaidimų aikštelei, mamai taip patiko, kad liepė nurašyt receptą :)) liko taip pat neįamžinti, nes patingėjau rasti vietą nikonui ir taip prikrautame lagamine...
Taigi, nors užgavėnės ir praėjo, pasidalinsiu blynų receptu.
Tai buvo mano patys pirmieji crepai. Peržiūrėjus daugybę pačių blynų ir įdarų variantų, šiaip ne taip atsikapsčiau...
Daug metų mačiau močiutę ruošiant juos, ir tai atrodė lengva (na, iš tikrųjų ir yra lengva, tik reikia įgudimo). Labiausiai bijojau tešlos suplakimo. Žinoma, turiu plaktuvą, mažiau darbo nuosavomis rankomis, bet svarbiausia nepriplakti daug oro, juk blynai neturi būti purūs... Nežinau, kaip mano močiutė plaka, bet man pasisekė išplakti taip, jog ir po valandos tešlos poilsio, nuo paviršiaus nugraibiau mažiausiai 6 šaukštus standžių putų...
Blynai pūtėsi, nebuvo jau tokie gražūs, bet vis tiek, galutinis variantas, jau po visko, buvo skanus :)

Lietiniai blynai su pievagrybių, špinatų ir ožkų sūrio įdaru

Blynams (8-10 blynų):

* stiklinė pieno
* 0,5 stiklinės miltų
* 2 kiaušiniai
* žiupsnis druskos
* 1,5 šaukšto cukraus
* 1 šaukštas išlydyto sviesto

1. Sumaišyti dubenyje visus sausus produktus.
2. Mišinyje padaryti duobutę ir į ją sumušti kiaušinius. Atsargiai išmaišyti sukant iš išorės į dubens vidų, t.y. į kiaušinius.
3. Po truputį supilti pieną pastoviai maišant, jog nesusidarytų gumuliukų. Paruošus tešlą, atidėti ją valandai pailsėti.
4. Prieš pat kepimą supilti išlydytą sviestą, gerai išmaišyti ir kepti gerai įkaitintoje keptuvėje (saviškę pradžioje tepiau aliejumi, bet vėliau užteko ir sviesto iš tešlos) pilant į ją maždaug po samtį tešlos. Apkepti iš abiejų pusių.
5. Iškepus atidėti ir, atėjus reikiamam momentui, pripildyti įdaru.

Įdarui:

* 1 vidutinis svogūnas, susmulkintas
* 2 skiltelės česnako, susmulkintos
* ~ 200 g pievagrybių, supjaustytų
* ~ 120 g špinatų
* 1 Š. sviesto + 1 Š. aliejaus
* 0,5 arb. š. džiovinto čiobrelio (šviežio - daugiau)
* druskos, j. pipirų pagal skonį
* gera sauja ožkų sūrio
* 1/3 puodelio balzaminio acto

1. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir jame apkepti svogūnus, kol šie pradės ruduoti.
2. Sudėti česnakus ir apkepti apie minutę, arba kol šie paskleis aromatą.
3. Įdėti sviestą, palaukti, kol šis ištirps, ir sudėti pievagrybius bei paprieskoninti. Kepti apie 5 min., kad pievagrybiai paruduotų.
4. Į keptuvę sumesti špinatus ir pakepti, kol šie nuvys.
5. Dubenėlyje pavirinti balzaminį actą, kol nugaruos visas actas ir liks sirupo pavidalo skystis.
6. Į lietinių vidurį dėti po porą šaukštų keptuvės turinio, užbarstyti sūriu ir sulanksčius apšlakstyti balzaminiu sirupu.


Šaltiniai:

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...