2010 m. vasario 6 d., šeštadienis

Risotto su žirneliais ir krevetėmis


Risotto gaminti teko 5 kartus. Ir visus 5 kartus tai buvo pirma pažintis su šiuo patiekalu vienam iš mano draugų ar artimųjų. Šįkart pagaliau tai buvo mama.
Negaliu pasakyti, kad pagaminus šį patiekalą 5 kartus, jau galiu paruošti jį užsimerkus, bet kuo toliau, tuo labiau norisi kažkokio ypatingo risotto.
Šis variantas nėra labai jau ypatingas, bet vis tiek ne klasikinis (net nereikia dėti sūrio !).
Mamai visai patiko, išskyrus tai, jog pusvalandį turėjo sėdėti ir spoksoti, kaip aš monotoniškai maišau ryžius...
Recepte nurodytą žirnelių kiekį sumažinau beveik perpus (nedėjau sveikų žirnelių, užteko trintų sultinyje).
Taigi

Risotto su žirneliais ir krevetėmis

Produktai (2-3 porcijos):

* 4 stiklinės sultinio
* 1 puodelis karšto pieno
* ~ 400 g šaldytų/šviežių žaliųjų žirnelių
* 1 šaukštas sviesto
* 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
* 1 vidutinis svogūnas, susmulkintas
* 2 skiltelės česnako, susmulkintos
* 1 puodelis apvaliagrūdžių ryžių (naudojau įprastus)
* 1/2 puodelio balto sauso vyno
* ~ apie 200 g išlukštentų (palikti tik uodegėlės galiuką) virtų krevečių (savąsias šaldytas apkepiau ant sviesto su druska ir pipirų mišiniu)
* maltų j. pipirų

1. Puode 2 puodelius sultinio ir 3/4 visų žirnelių užkaisti ir pavirti, kol žirneliai (jei buvo šaldyti) visiškai sušils ir suminkštės. Visą tai susmulkinti blenderiu ar panašiu įrankiu.
2. Supilti likusį sultinį ir užvirti. Viso sekančio proceso metu sultinys su žirneliais turėtų išlikti karštas.
3. Įkaitintoje keptuvėje su riebalais apkepinti svogūnus ir česnakus, kol šie pasidarys permatomi.
4. Sudėti ryžius, pakepti apie minutę, arba kol pasidarys permatomi, tada supilti vyną ir juo apdengti visus produktus.
5. Po vieną samtį arba 1/2 puodelio pilti sultinį į ryžius ir pastoviai maišyti, kol susigers. Tada dėti kitą samtį ir taip toliau, kol nesunaudosit viso skysčio.
6. Pasibaigus sultiniui, supilti per 2 kartus karštą pieną ir taip pat maišyti, kol susigers. Jei po to ryžiai vis dar bus kietoki, galima papildomai įpilti sultinio/vandens.
7. Sudėti likusius žirnelius (kambario temperatūros) ir išmaišyti, kad viskas būtų vienodos temperatūros.
8. Papirinti pagal skonį, sudėti į lėkštes, apdėti krevetėmos ir, skanaus :)


2 komentarai:

  1. O, kaip sofistikuotai atrodo. Ką primena skonis? Tiesiog neįsivaizduoju ryžių, žirnelių ir krevečių derinio.

    AtsakytiPanaikinti
  2. skonis primena risotto su žirnelių prieskoniu, o krevetės tiesiog prideda krevetiškumo :))) kažkokio super netikėto skonio neturi, o produktai neatrodo tokie jau nesuderinami :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...