Pradžioje - rabarbarų pyragas. Perskaičius receptą pasirodė identiškas jau gamintam (vien dėl to panašumo drįsau sour cream keisti pasukomis), man jis patiko, tad drįsau pakartoti naudojantis kitu receptu, irrr rezultatas buvo visai kitoks, daug įvairesnio skonio ir tekstūros, puikus ir netgi puošnus :)
Rabarbarų pyragas trupinių paviršiumi
(kepiau 20cm diametro apvalioje formoje)
* 50 g sviesto
* 25 g šviesaus muscovado cukraus (naudojau tamsų, manau, būtų galima naudoti ir demerara)
* 40 g cukraus
* 0,25 arb. š. vanilės esencijos
* 100 g miltų
* žiupsnelis druskos
* 250 g rabarbarų, nuluptų, supjaustytų 2,5 cm storio griežinėliais
* 50 g cukraus
* 2 arb. š. miltų
* 6 Š. grietinės (keičiau pasukomis)
* 1 didelis kiaušinis
* 1 kiaušinio trynys
* 1 arb. š. vanilės esencijos
* 100 g miltų
* 100 g cukraus
* 0,5 arb. š. geriamosios sodos
* 0,5 arb. š. kepimo miltelių
* 0,25 arb. š. druskos
* 75 g sviesto, kambario temperatūros
* 50 g maltų migdolų ar lazdyno riešutų
Trupiniai:
1. Sviestą išlydyti, sudėti abiejų rūšių cukrų ir maišyti, kol ištirps, masė taps panaši į karamelę.
2. Įpilti vanilės esencijos, suberti miltus, druską ir išmaišyti iki trupinių.
3. Masę prispausti ir padėti į šaldytuvą sušalti.
Rabarbarai:
4. Rabarbarus sumaišyti su cukrumi ir miltais, atidėti ~15 min., retkarčiais pamaišant, kad vienodai apsiveltų išsiskyrusiomis sultimis.
Tešla:
5. Inde išplakti kiaušinius, grietinę/pasukas ir vanilę.
6. Atskirame dubenyje išsijoti miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius ir sodą.
7. Į miltus įtrinti sviestą, kad susidarytų trupiniai.
8. Įmaišyti maltus riešutus.
9. Supilti kiaušinių masę į trupinius ir gerai išmaišyti.
Pyrago sudėjimas:
10. Kepimo formą ištiesti sviestiniu popieriumi, paskleisti tešlą, suberti ant viršaus rabarbarus (išsiskyrusias sultis nupyliau). Sušalusią trupinių masę supjaustyti riešuto dydžio gabalėliais, kuriuos paskirstyti ant rabarbarų.
11. Kepti ~40 min. iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol įkištas pagaliukas ištrauktas bus sausas.
12. Iškepus leisti atvėsti, viršų galima apibarstyti cukraus pudra.
Šaltinis: delicious., 2011 03
Aš ir kepiau savaitgalį rabarbarų pyragą...su daug daug rabarbarų :)šitas taip pat atrodo puikuoliškai, ypač, kai pagalvoju apie stiklinę šalto pieno :)
AtsakytiPanaikintina, šitame rabarbarų saikingai, dėl to jis nėra labai drėgnas ir pienas puikiai derėtų ;)
AtsakytiPanaikintiBandysim pasigaminti si grazuoli. :)
AtsakytiPanaikinti