2012 m. gegužės 11 d., penktadienis

Granolos batonėliai

Kadangi jau beveik mėnesį nebesigaminu granolos (skaičiuoju kalorijas ir nusprendžiau, jog man ten per daug cukraus pusryčiams), ieškojau recepto, kur galėčiau panaudoti savo kilogramines džiovintų vaisių ir riešutų atsargas.. Tai ką radau, abejoju, ar turi mažiau kalorijų nei granola (tiesą sakant, vienas batonėlis turi ~200kcal), bet tiesiog praktiškiau. Pagaminti neužtrunka, gražiai aplankstai sviestiniu popieriumi, apriši arba įvynioji į maistinę plėvelę ir jau galima įsimest į rankinę užkandžiui skubant ar padovanoti kaip mielą staigmenėlę artimui.
Labai sąžiningai rašiausi produktų kiekius, bet vis tiek tai tėra rekomendacinio pobūdžio skaičiai, nes savaime suprantama, jog galite dėti viską, ką tik norite/turite atsargoje. Manau, svarbiausia pati idėja ir gaunamo galutinio produkto lipnumas - masė turi sulipti ir išsaugoti bent kažkokią formą :)

Granolos batonėliai

Produktai (suformavau šešis 7*6 cm dydžio batonėlius):

* 60 g lazdyno riešutų
* 80 g datulių be kauliukų
* 20 g džiovintų spanguolių
* 20 g razinų
* 70 g džiovintų slyvų
* 60 g penkių grūdų dribsniių

1. Smulkintuvu apsmulkinti riešutus, suberti džiovintus vaisius, blendinti, kol masė taps vientisesnė, pradės lipti į vieną gumulą.
2. Įmaišyti grūdų dribsnius.
3. Jei masė nelimpa, atrodo sausa - pridėti šlapesnių vaisių - datulių, slyvų, ir dar kartą gerai prasukti smulkintuvu, jei masė per daug lipni, neišlaiko formos - įmaišyti papildomai dribsnių.
4. Rankomis formuoti norimo dydžio batonėlius, apvynioti sviestiniu popieriumi. Jei nesuvalgysite visų iš karto, geriausia laikyti šaldytuve uždarame inde ar suvyniojus į maistinę plėvelę.

/

5 komentarai:

  1. puiki idėja!!! tuo labiau, kai nėra jokio papildomo saldiklio kaip medus ir pan. ir nereikia kepti. Žymiuosi ;) Gal žinai, kiek laiko juos galima laikyti 6aldytuve?

    AtsakytiPanaikinti
  2. taip, papildomų saldiklių nėra, tad šiek tiek sveikiau nei kepta granola ;)
    aš pasigaminusi laikiau 5 dienas šaldytuve, nieko neatsitiko.. Šiaip manau, per mažai drėgmės ir per daug cukraus, kad koks pelėsis greitai įsiveistų :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Oh rašiau koemntarą ir ERROR išmetė ... Norėjau pasakyt, kad granolą nesaldintą galima daryt, 'pasaldinus' išspausto apelsino sultimis..o dar įtarkavus smulkiai smulkiai dėl kvapo žievelės... net nesinorės to saldumo.. ir tiesiog tą patį kiekį džiovintų vaisių, kurį dedi (jei nenori didinti to kiekio), tiesiog susmulkint smulkiau - aš sukarpau ..:) šypt :)
    Ir da rpirmai rašiau, kol error neišmetė - gerai kad MUST DO sąrašas guminis... batonėliai in da it:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. mmm, skamba skaniai tas apelsinas, bet dar artimiausią mėnesį nepasiduosiu ))
    man labiausiai granola patinka su dauuug medaus ir tokia lengvai apsikaramelizavusi )) turbūt todėl dabar ir turiu skaičiuot kalorijas :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. Šaunuolė - valia geras dalykas :) O per mėnesį skonio receptorius galima pakeisti, ir po to mėnesio nesinorės bereikalingo cukraus, nes nebeatrodys reikalinga :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...