2009 m. gruodžio 9 d., trečiadienis

5 česnakų sriuba

Mano brangiausias būtinai liepė įdėti šį receptą, nes, jo manymu, tai viena skaniausių sriubų, kurias jis valgė (kartu su svogūnų, kuri skoniu yra labai panaši) :) Aš negaliu pasakyti, kad tai viena iš tų pačių pačių sriubų, bet tikrai verta dėmesio, bent jau vien jos principas.
Ir tai pati pirma mano normaliai sublendinta sriuba (su bulvių trintuve, manau, sunkoka būtų gerai sutrinti tokią skystoką sriubą). Ir nors įeina 5 česnakų galvos, daugiausia darbo reikalauja 2 svogūnų apsmulkinimas.
Žodžiu, lengva, švelnaus skonio sriuba, kuriai pikantiškumo suteikia citrinos sultys (dar ir krutoniukų saujelė nepakenktų, bet aš patingėjau juos gaminti).

Penkių česnakų sriuba

Produktai (5-6 porcijos):

* 3 česnakų galvų skiltelės, neišlukštentos
* 2 česnakų galvų skiltelės, išlukštentos
* 2 š. alyvuogių aliejaus
* 50 g sviesto
* 3 vidutiniai svogūnai, stambiai supjaustyti
* 1,5 arb. š. šviežio čiobrelio (dėjau ~1 arb. š. džiovintų)
* druskos, grūstų j. pipirų
* 4 puodeliai sultinio
* 200 g grietinėlės
* 60 g kieto sūrio (pvz. Džiugo)
* kiekvienai porcijai - citrinos skiltelės sultys

1. Neišlukštentas skilteles sudėti į karščiui atsparų indą ir išmaišyti su aliejumi ir druska, pipirais. Indą sandariai uždengti folija ir apie 45 min. kepti iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol skiltelės pradės ruduot ir suminkštės. Pravėsusias švelniai išlukštenti, minkštą turinį kuriam laikui atsidėti.
2. Keptuvėje su išlydytu sviestu apkepti čiobrelius ir svogūnus, kol pastarieji taps permatomi. Sudėti iškepusius česnakus ir žalias išlukštentas 2 česnakų galvų skilteles, viską dar pakepti apie 3 minutes.
3. Keptuvės turinį perkelt į sultinį ir viską pavirti apie 20min. arba kol žali česnakai taps minkšti.
4. Išvirusią sriubą pertrinti, pagal skonį pridėti druskos/pipirų. Patiekti įpylus šlakelį grietinėlės, užtarkavus sūrio ir įspaudus citrinos sulčių.

7 komentarai:

  1. Mes virėm šią sriubą pernai ir tiesą pasakius, likom labai labai nusivylę. Ir skirtingai nei tavo brangusis, maniškis sakė, kad tai viena iš daugiau neverdamų sriubų mūsų namuose. Bet, kiek žmonių tiek ir skonių, ar ne?

    Tiesa, man tokia skystoka gavosi, o jums?

    AtsakytiPanaikinti
  2. aš taip pat iš šitos sriubos tikėjausi daug daugiau (ir kvapas kepant buvo skanesnis nei galutinio varianto).
    Gavosi irgi skysta, net sutrikau kai sūris nuskendo (česnakų reiktų bent jau dvigubai daugiau, matyt...) :)
    na, bet darbo nedaug, kažkam patiko, pabandymui suėjo.
    tiesiog norėjosi išbandyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. tai, žinoma ;) man irgi visada reikia viską (beveik) pabandyt, kas įdomiai skamba. Aš tik sakau, kad tikėjausi gerokai daugiau ir asmeniškai aš pati daugiau niekada jos nevirsiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. kaip tik užmačiau panašų receptą,tik su pora priedų, gal dar bandysiu suteikti šansą. Tikiu, kad kepti česnakai dar turi potencialo :))

    AtsakytiPanaikinti
  5. sultinį dariau ne iš kubelių, o viriau morkas, pakepintus svogunus, žiedinį kop, pastarnokus, po to virto turinio palikau siektiek, nors manau buvo galima ir palikti (spalva būtų ne tokia balta ir sriuba tirštesnė žymiai būtu buvus). Tai man gavosi šiek tiek skystoka, bet neperskysta, jautėsi tirštimas. Beje vietoj sviesto naudojau migdolų aliejų,o vietoj grietinėlės pyliau migdolų pieną. :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Suplaustykit 4 riekes duonos kubeliais ir paskrudinkite orkaiteje. Sriuba bus tirstesne

    AtsakytiPanaikinti
  7. Suplaustykit 4 riekes duonos kubeliais ir paskrudinkite orkaiteje. Sriuba bus tirstesne

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...