2009 m. gruodžio 17 d., ketvirtadienis

Ančiuvių ir kedro riešutų padažas prie makaronų

Šis patiekalas buvo skirtas mano mamai. Ruošiausi važiuoti namo, ji ketino iš darbo grįžti vėlai, tad pasišoviau kažką pagaminti. Iššūkis nedidelis, nes mamai skanu viskas, ko nereikia pačiai ruošti arba, blogiausiu atveju, kas valgoma pašildžius mikrobangų krosnelėje (akivaizdu, kad susižavėjimą maisto gamyba paveldėjau ne iš jos...), bet vis tiek - iššūkis. Mintyse išsikristalizavo kažkokia neaiški mintis apie ančiuvius ir kedrus derinyje kartu su makaronais. Googlinau, bet nieko, iki galo išpildančio mano idėją, neradau. Nutariau improvizuoti. Taigi, sąžiningai aplaksčius porą parduotuvių, kol radau kedro riešutų, užbaigiau su ganėtinai padoriu rezultatu, kuris turėjo subtilų, švelnų skonį. Mamai patiko :)

Ančiuvių ir kedro riešutų padažas prie makaronų

Produktai (užtenka 2-3 makaronų porcijoms)

* 1 nemažas svogūnas, supjaustytas ketvirčiais (dėjau 4 šalotus)
* 1-2 skiltelės česnako, susmulkintos
* 25 g kedro riešutų
* 6-10 ančiuvių
* 200 g riebios grietinėlės
* 1 arb. š. cukraus
* 2 š. alyvuogių aliejaus
* 1 š. sviesto
* 8-12 vyšninių pomidoriukų, perpjautų pusiau
* saujelės kieto sūrio
* druskos, j. pipirų, malto muskato

1. Sausoje keptuvėje pakepinti kedro riešutus, kol šie pradės ruduoti ir atidėti vėlesniam laikui.
2. Įkaitintoje keptuvėje su riebalais ant lėtos ugnies apkepti svogūnus, kol šie taps rudi (praėjus kelioms minutėms nuo kepimo pradžios, svogūnus apibarstyti cukrumi ir gerai išmaišyti).
3. Kol svogūnai runda, paimti kokius 6 ančiuviukus (pagal skonio poreikius, aš dėjau tiek) ir susmulkinti maišant kartu su grietinėle (kaip gera pagaliau turėti smulkintuvą, kuris tai padaro greitai ir lengvai).


4. Dar papildomai kokius 4 ančiuviukus supjaustyti gabalėliais. Prie to pačio susitvarkyti ir su česnaku.
5. Svogūnų kepimui artėjant į pabaigą, sumesti ten pat česnakus ir pjaustytus ančiuvius, dar kokią minutę kartu pakepti, ir supilti grietinėlę.
6. Padažą pavirti, kad susimaišytų skoniai ir jis lengvai sutirštėtų. Papipirinti pagal skonį, jei reikia, papildomai įberti druskos.
7. Atskirai išvirtus makaronus įversti į padažą, ir leisti juo pasidengti, kartu šiek tiek ,,patroškinti''.
8. Prieš valgant, makaronus su padažu apiberti kedro riešutukais, tarkuotu sūriu ir apdėlioti pomidoriukais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...