2009 m. gruodžio 1 d., antradienis

Trinta keptų daržovių sriuba su kriaušėmis

Kadangi man kalėdos atėjo anksti, tai ir iš savo pusės nutariau joms pasiruošti kuo anksčiau - teko paaukoti vieną laisvesnį šeštadienį apsilankymui akropolyje.... Kol rinkau brangiausiam dovaną, savotišką baimę sukėlė tie keisti žmonės su respiratoriais: pati jau nepamenu, kada paskutinį kartą sirgau, bet šįkart pagalvojau, kad gal ateis ir mano eilė ?
Su ta mintim įpuoliau į maximą ieškoti produktų-aukų, kurie padės išsigelbėt. Kai akis užkliuvo už vis dar ten begyvenančių moliūgų, greitai čiupiau mažiausią ir apsidžiaugiau, kad galų gale galėsiu pagaminti sriubą, kuri mano receptų svajonių sąraše jau kokį mėnesį tūnojo.
Šiek tiek modifikavau originalų recpetą, nepagailėjau malto imbiero, ir puode išvirė labai skani, saldžiai aštri sriuba, maloniai kvepianti imbieru. Nežinau, ar ši sriuba, ar šiaip neblogas imunitetas, bet jau besibaigiant visai tai gripo epidemijai, aš išlikau sveika (3 spjūviai pro kairį petį, dėl viso pikto) :)

Trinta keptų daržovių sriuba su kriaušėmis

Produktai (5 porcijos):

* 3 vidutinės kriaušės
* ~0,5 kg moliūgo
* 3 pomidorai, nuluptomis odelėmis
* ~ 1 kg cukinijos
* 1 vidutinė morka
* 1 didelis svogūnas, susmulkintas
* 3 skiltelės česnako, susmulkintos
* 1 arb. š. druskos
* 2 š. alyvuogių aliejaus
* 1,5 arb. š. malto imbiero
* j. pipirų žirnelių, grūstų j, pipirų, lauro lapų
* 1,5 L sultinio (maniškis buvo naminis ir aštrokas, tad pipirų galima pridėti dar papildomai kitu atveju)
* mėlynojo pelėsinio sūrio patiekimui (sauja porcijai)

1. Visas daržoves (įskaitant svogūnus ir česnakus, išskyrus morkas) supjaustyti 3-5 cm dydžio kubeliais, kepimo inde sumaišyti su aliejumi, 0,5 arb. š. druskos ir grūstais pipirais.
2. Daržoves 40-55 min. (arba kol suminkštės) kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
3. Morkas smulkiai supjaustyti/sutarkuoti ir išvirti/iškepti (pagal skonį).
4. Pravėsusias iškepusias daržoves ir morkas sukombinuoti su sultiniu ir sutrinti iki norimos konsistencijos.
5. Į sutrintą turinį sudėti likusią druską, įdėti kitų prieskonių ir pavirti, kol skoniai išsimaišys.
6. Patiekti ant viršaus užbarsčius susmulkinto sūrio.

1 komentaras:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...