2009 m. rugsėjo 8 d., antradienis

Svogūnų sriuba su pupelėmis ir špinatais


Taigi. Bloggerio teksto formatavimas - problema, kuri sunaudoja nemažai mano laiko ir kantrybės resursų. Toks užsispyręs daiktas, kad nei pastumt, nei patraukt negaliu... Na bet, dar vienas bandymas įdėti tvarkingą postą :) Ir vėl sriuba.

Mėgstu pupeles. Mėgstu špinatus. Dievinu svogūnų sriubą. Nors pastaroji, rodos, ir taip nereikalauja nieko daugiau, vis dėlto pabandžiau sukombinuoti su dviem pirmaisiais. Su svogūnais žaidžiau mažiau (ir nelabai sėkmingai; pirmą kartą tokį mažą kiekį svogūnų teko karamelizuot...), gaminau prastesnį variantą (be vyno ir brendžio, nors kitą kartą tikrai dėsiu), batoną ir sūrį pakeičiau minėtomis pupelėmis ir špinatais, ir vis tiek buvo skanu! Gal šioji ir neatrodo tokia rafinuota kaip originalas, bet tikrai verta dėmesio.

Svogūnų sriuba su pupelėmis ir špinatais

Produktai (2 porcijos):

* 1 vidutinis svogūnas, stambiai supjaustytas juostelėmis/žiedais
* alyvuogių aliejaus kepimui
* 1 šaukštas sviesto
* 2 skiltelės česnako, susmulkintos
* 1/4 puodelio raudono vyno
* 1 puodelis konservuotų pupelių (geriau būtų džiovintos ir pernakt pamirkytos)
* didelė sauja špinatų
* 1 sultinio kubelis
* 4 stiklinės vandens (arba naminio sultinio)
* 1 stiklinė makaronų
* druskos, pipirų pagal skonį
* pora džiovintų lauro lapų
* 1/2 arb. š. Provanso žolelių

1. Keptuvėje įkaitinti aliejų su sviestu.
2. Maždaug 20-30 min. ant silpnos ugnies retkarčiais pavartant karamelizuoti svogūnus, saugoti, kad nesudegtų. Galima įdėti šaukštelį cukraus, siekiant geresnio rezultato.
3. Bebaigiant kepti svogūnus, sudėti česnakus, ir apie minutę juos pakepinti.
4. Raudono vyno aš neturėjau, bet jei būčiau, tai šiame etape pilčiau jį į keptuvę ir pagarinčiau tol, kol jis virstų savotišku sirupu, kuriame plaukioja svogūnai ir česnakai...
5. Susitvarkius su turiniu keptuvėje, galima jį perkelti į puodą, kuriame šyla sultinys. Suberti pupeles, pagal skonį įdėti prieskonių, ir leisti ilgai pavirti, mažiausiai 40 min.. Jei pupelės buvo džiovintos, tai ir kelias valandas.
6. Bebaigiant virti, suberti makaronus, virti pagal instrukciją. Pasiekus al dente stadiją, puodą turi pasiekti špinatai ir dar pavirti apie minutę, arba kol špinatai nuvys.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...