2009 m. rugsėjo 13 d., sekmadienis

Įdarytos bulvės


Įdarytos bulvės mane visada viliojo. Jei kur viešojo maitinimo įstaigos meniu randu įdarytų bulvių, visad paragauju. Ir beveik visad nusiviliu, nes skonis būna visai ne toks, kokį įsivaizduoju. Atėjo eilė pačiai išbandyt ir pažiūrėt, ar sugebu pagaminti norimo skonio įdarytas bulves... Rezultatas ne idealus, bet geras. Labai paprastas ir ūkiškas patiekalas, kuriame galima improvizuot, kiek tik širdis geidžia...

Įdarytos bulvės

Produktai (2 porcijos):

* 2 didelės bulvės
* pora šaukštų aliejaus
* 1 šaukštas sviesto
* 1 svogūnas, susmulkintas
* 150g šoninės, supjaustytos mažais kubeliais
* 100g pievagrybių, supjaustytų
* ~100g sūrio, sutarkuoto
* druskos, pipirų pagal skonį

1. Bulves gerai nuplauti, odelę pabadyti šakute, ištepti aliejumi, ir patalpinti įkaitintoje orkaitėje 40-60 min..
2. Per tą laiką ant sviesto pakepinti šoninę, svogūnus, kol pasidarys permatomi, ir ten pat įmesti pievagrybius dar šiek tiek apkepti. Įdėti prieskonių pagal skonį.
3. Iškepusias bulves perpjauti per pusę, saugiu atstumu nuo žievės išskobti turinį. Į gautą įdubą sudėti pakeptus produktus, ant viršaus užberti sūrio.
4. Paruoštas bulves sudėti į įkaitintą orkaitę, ir kepti, kol išsilydys sūris. Patiekti su grietine.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...