2009 m. rugsėjo 5 d., šeštadienis

Pikantiškos kriaušės su karameliniu padažu


Pamačius, kad kitą savaitę reiktų orientuotis į kriaušes, apėmė entuziazmas sugalvot kažką įdomesnio. Praleidus nemažai laiko tastespotting'e, akys užkliuvo tik už vieno recepto, kuris atrodė nesunkus, ir tai nebuvo kriaušių pyragas ar kriaušės, marinuotos vyne/vaniliniam sirupe. Pasigyrus būsimu eksperimentu kambariokei, ši nutarė prisidėt su savo patiekalu iš cukinijos. Parekomendavau jai porą tinklalapių, ji buvo, kaip ir aš, užhipnotizuota kokias 3 val. maisto nuotraukų... :) Trečia kambariokė pasipiktino, kad mes bobėjam ir domimės maistu :)
Taigi, įvyko double couple food party, kuriame šios kriaušės pasirodė tikrai neblogai ir nusipelnė nemažai pagyrimų. Daugiausia problemų kėlė prieskonių rinkinys, kurio reikėjo šioms kriaušėms, ypač anyžiai, kurių Maximoje nėra, o kitur ieškot nebebuvo laiko... Apsiėjau be jų. Cinamono lazdelių man irgi kol kas tiek daug nereikia, kad pirkčiau visą pakelį, tad pasinaudojau prieskonių rinkiniu karštam vynui, išsirinkau kas patiko, pridėjau savo, ir rezultatas buvo puikus.

Pikantiškos kriaušės su karameliniu padažu

Produktai (4 porcijos):
  • 4-5 kriaušės (tvirtos) nuluptos, išvalytos ir supjaustytos ketvirčiais
  • 2 cinamono lazdelės
  • 1/2 arb. š. (~6 vnt.) juodųjų pipirų žirnelių
  • ~15 gvazdikėlių
  • 4 arb. š. sviesto
  • 1/2 puodelio rudojo cukraus
  • 1/4 puodelio brendžio/konjako/romo (naudojau bre-ndį)
  • 1/4 puodelio grietinėlės
  • vanilinių ledų patiekimui

1. Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių.
2. Visus prieskonius susmulkinti grūstuve ar kitu įrankiu, kuris atrodo tam tinkamas (pvz., vyno butelys)
3. Sviestą supjaustyti mažais gabalėliais, paskirstyti jį kepimo formoje ir ją trumpam įdėti į įkaitintą orkaitę, kol išsilydys sviestas.
4. Išsilydžius sviestui, į formą vienu sluoksniu sudėti sutvarkytas kriaušes, ant jų viršaus - prieskonius, cukrų, supilti brendį ir viską gerai išmaišyti.
5. Po to formą uždengti folija ir kepti orkaitėje 40-50min. kartais kriaušes apverčiant. Kepti tol, kol kriaušės suminkštės, bet neišteš.
6. Joms iškepus, vaisius sudėti į kitą indą, o tai, kas liko, supilti į keptuvę, dar pridėti grietinėlės ir viską pavirinti, kol masė paruoduos ir sutirštės.
7. Kriaušes patiekti šiltas su paruošta karamele ir ledais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...