2013 m. spalio 11 d., penktadienis

Sausainiai su avokadu ir šokolado gabaliukais

Vakar pagaliau pirmąkart čia pamačiau lietų. Iki tol tuščių vilčių suteikdavo tik laistymo sistema, kuri įsijungia penkioms minutėms 3 val. ryto. Nors mb tvirtino, jog čia lyja trumpai ir nežymiai, papuoliau į visai rimtą liūtį. Ir ji truko visą laiką, kol ėjau namo. Tada pagalvojau, kad gal ne taip stipriai ir pasiilgau to lietaus, ypač, kad skėčio, vykdama į šiuos kraštus nepasiėmiau iš principo. Bet pagaliau pargrįžus į šiltus namus ir užsikaitus arbatos, lietaus barbenimas pasirodė toks graudžiai artimas ir raminantis, kad beliko įsitaisyt su puodeliu bei knyga fotelyje ir pasidžiaugti įsivaizduojamu rudeniu..
O prie rudeniškos arbatos - sausainiai su linkėjimais iš avokadų krašto.
Aš į sviesto pakeitimą avokadu žiūrėjau su dideliu entuziazmu, mb kaip visad burbėjo, jog užsiimu absurdais ir tik švaistau veltui produktus.. Bet ilgametė patirtis rodo: kuo labiau peikia mano siūlomus šedevrus, tuo labiau galutinis rezultatas patinka. Šie sausainiai nebuvo išimtis.
Tiesą sakant, didžiausią nuostabą man sukėlė avokado-cukraus tyrė. Paragavus beliko savęs paklausti: o saldžioji tyre, kur tu buvai visą tą laiką, kai aš troškau gogel-mogel, bet bijodama salmoneliozės, pasitenkindavau kažkuo kitu? Ir iš tikrųjų, avokadas + cukrus = tip top kiaušinių tryniai išsukti su cukrumi. Tik tarkim sveikiau :) Šiaip ne taip susilaikiau ir žalios masės atliko sausainiams.
Jie puikūs. Greitai  ir paprastai pagaminami, o ragautojai vargiai atspės, kuo pakeitėte sviestą, jog kepinukai įgautų žalsvą spalvą.. Ties, aš dar nuo savęs pridėjau gerą saują kapotų pekano riešutų, bet tai tikrai nebūtina, skanu bus ir be jų.

_DSC6749

Sausainiai su avokadu ir šokolado gabaliukais
(Išsikepė 2 skardos sausainių)

* 2 stipriai sunokę avokadai
* 2/3 stiklinės rudojo cukraus
* 1 kiaušinis
* 1 a. š. vanilės ekstrakto
* 1 stiklinė miltų
* 1 a. š. kepimo miltelių
* 1/4 arb. š. druskos
* 1 stiklinė šokolado gabaliukų (naudojau kartų juodajį)

1. Išskobtą avokado minkštimą dubenyje išplakti su cukrumi.
2. Įmušti kiaušinį, įpilti vanilės ir išmaišyti.
3. Įsijoti miltus su kepimo milteliais ir druska, gerai išmaišius suberti šokolado gabaliukus ir dar kartą permaišyti tešlą.
4. Sausainius formuoti šaukštais sviestiniu popieriumi išklotoje skardoje ir kepti iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min., kol sausainiai lengvai paruduos, o vidus dar bus truputį minkštas.

_DSC6766

Šaltinis: http://medejos.blogspot.com/

4 komentarai:

  1. Atsakymai
    1. taip, tikrai skanūs :) nors kalorijų neskaičiavau ir su sviestiniais nelyginau, bet manau ir sveikiau :>

      Panaikinti
  2. Man ir iki šiol avokadai yra kažkoks mistiškas vaisius. Skonis vos vos jaučiamas, gvacamolę taip pat esu gaminusi, ji taip pat labai švelni, bet tuo pačiu lyg ir skani.
    Sviesto pakeitimas avokadu yra labai geras dalykas, tikiu kad ir konsistencija per daug nesikeičia, ar taip?
    Noriu išbandyt, bet dar palauksiu didesnio stimulo :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na taip, avokado skonis labai švelnus, reikia kažko ryškesnio į porą :) o guacamolės receptų tiek daug, kad sunku gerą ir rasti, reikia ieškot ,,to vienintelio''. vaišino mane firmine guakamole žmogus, kurio šeima jau ne ve viena karta augina avokadus, ir tiesą sakant buvo nieko ypatingo. kai kur vietiniuose meksikietiškuose restoranėliuose ji išvis primena beskonę žalią dantų pastą.. tad čia jau ir skonio reikalas :)
      grįžtant prie sausainių, tekstūra lyg būtų naudotas sviestas ar bent jau įprasti augalinia riebalai, gal truputį minkštesni. nors čia ir nuo kepimo laiko priklauso.

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...