Dalį jų jau buvau sunaudojusi gamindama biskočius savo vestuvėms, bet antrą kartą gaminti tą patį kažkaip nesmagu, tad radau interneto platybėse šį receptą, kuris manęs nenuvylė ir sausainiai iškepė kaip paveiksliuke :)
Prieš naudojant kakavos pupeles, visų pirma jas reikia nulupti. Paieškojusi informacijos radau paprastą ir veiksmingą būdą - užpilti verdančiu vandeniu ir palikti, kol luobelės išbrinks.
Patys sausainiai gana trapūs ir greitai susivalgo :)
Kakaviniai sausainiai su kakavos pupelėmis
25 sausainiai/ 2 skardos
* gera sauja nuluptų ir susmulkintų kakavos pupelių
* 110 g kambario temperatūros sviesto
* 3/4 stiklinės rudojo cukraus
* 1 kiaušinis
* 1/3 stiklinės karčios kakavos
* 1,5 stiklinės miltų
* žiupsnelis druskos
* 1/4 arb. š. kepimo miltelių
1. Dideliame dubenyje sviestą ištrinti su cukrumi iki purios masės. Įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti.
2. Įsijoti kakavą, suberti kakavos pupeles, išmaišyti.
3. Kitame inde kartu išsijoti miltus, kepimo miltelius ir druską.
4. Miltų mišinį per keltis kartus įmaišyti į sviesto-kiaušinių masę, minkyti, kol gausis vientisa tešla.
5. Rankomis iškočioti ~5 cm storio cilindrą, jį suvynioti į maistinę plėvelę ir įdėti kelioms valandoms į šaldytuvą (arba į šaldiklį, jei skubate), kol tešla sukietės.
6. Sušalusį cilindrą supjaustyti ~0,5 cm riekelėmis. Jas sudėti ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos ir kepti apie 8-11 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškepus atvėsinti ant grotelių.
Tikrai labai gražūs sausainiukai:)
AtsakytiPanaikintitaip pat ir skanūs ;)
PanaikintiDžiugu girdėti, kad patiko sausainiai! Aš kakavos pupeles lupau sausas. Tiesiog peiliu perskeldavau pupelę per pusę ir jį gražiai išsiimdavo iš sausos odelės, bet išbrinkinus gal būtų lengviau :)
AtsakytiPanaikintianksčiau ir aš sausas su peiliu gremžiau, bet šįkart kažkaip ypatingai sunku buvo.. :D
Panaikinti