2012 m. kovo 22 d., ketvirtadienis

Karamelizuotų svogūnų ir saulėje džiovintų pomidorų padažas prie makaronų

Pavasaris, ir gyvenimas yra lengvas.. :)
Pagaliau galima išeiti į miestą be ausinių ir pirštinių, ieškotis naujos poros batelių, tiesiog spoksot pro langą laukiant pumpurų sprogimo. Ir, žinoma, jau dabar pradėt sukti galvoje idėjas, ką paruošti Velykų ar net Motinos dienos proga. Arba pradėti kurti planus, kaip išsišluoti namus ir tuo labiau spinteles, kuriose tiek turto, jog kelias savaites galėčiau pramisti net neiškeldama kojos iš namų. Bet aš ne apie tai. Tiesą sakant, o apie ką ?

Šis makaronų padažas turi stebėtinai mažai ingredientų, bet tikrai neprastas, manau, jog čia dėl saulėje džiovintų pomidorų, kurie ištempia net paprasčiausius patiekalus. Žinoma, tobulinti galima iki begalybės, pvz., aš mielai apkepintus svogūnus patroškinčiau baltame vyne, į pabaigą įmaišyčiau lengvai besilydančio sūrio (specialiai buvau nusipirkus beveik tepamo mėlyno pelėsinio, bet suradau jam kitą patiekalą, apie kurį kitąkart), o galutinį produktą apibarstyčiau pakepintais kedrų riešutais ir/ar kokia žalumėle dėl gaivumo, bet čia tada jau būtų labai pižoniškas patiekalas šventiniams savaitgalio pietums. Žemiau aprašytas variantas puikiai tiks lengvai vakarienei po darbo, kai šaldytuvas beveik tuščias.
Taip, nuotrauka daryta vakare ant daiktais nukrauto stalo ir gurgiant pilvui...

Karamelizuotų svogūnų ir saulėje džiovintų pomidorų padažas prie makaronų

2 porcijoms:

* sviesto+aliejaus kepimui
* didokas svogūnas, supjaustytas pusžiedžiais
* 1 česnako skiltelė, susmulkinta
* 4-5 saulėje džiovinti pomidorai, supjaustyti juostelėmis
* 1 puodelis sultinio
* itališkų žolelių, druskos, pipirų pagal skonį
* 2 arb. š. sviesto, kambario temperatūros
* 2 arb. š. miltų
* saujelė tarkuoto kieto sūrio
* išvirtų makaronų kiekis 2 asmenims

1. Keptuvėje įkaitini riebalus, suberti svogūnus ir ant labai mažos ugnies kepti apie 20 min. retkarčias pavartant, arba kol svogūnai stipriai paruduos.
2. Suberti česnaką ir pomidorus, pakepti apie minutę.
3. Supilti sultinį ir pridengus dangčiu troškinti ant silpnos ugnies, kol dalis nugaruos, apie 10 min.. Jei atrodo, kad nugaravo per daug, papildomai pripilti vandens.
4. Kol turinys keptuvėje verda, ištrinti sviestą su miltais iki vientisos masės.
5. Į verdantį sultinį per kelis kartus sudėti miltų-sviesto masę, po kiekvieno karto gerai išmaišant. Viską įmaišius, paprieskoninti papildomai, jei reikia.
6. Supilti iki al dente išvirtus makaronus, gerai išmaišyti ir palaukti, kol padažas užvirs.
7. Nukėlus nuo ugnies užberti sūrio ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.

/

2 komentarai:

  1. Turėtų būti skanu, nieko panašaus neteko matyt, gaminsim :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. tikrai vykusi improvizacija iš nevilties, jog atsibodo pomidoriniai ir grietinėlės padažai ))

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...