Taigi.
Saldžius ir šiuos sūrius biskočius kepiau tą patį vakarą. Esminis skirtumas - šiems reikia riebalų (sviesto). Ir minkėsi ši tešla geriau, nors miltų ir vėl prisireikė daugiau nei nurodyta recepte.
Vieniems labiau patiko sūrūs, kitiems saldūs biskočiai... Na, čia skonio reikalas. Matyt ir progos, nes šitie geriau prie kokio alaus sueitų ganėtinai gurmaniškai, bet ne prie arbatos.
Dėl kiekių... jau ir nebepamenu 2 mėnesiams praėjus, bet, rodos, dvigubinau, kad išeitų 2 pusantro sprindžio ilgio batoniukai. Čili ir juodųjų pipirų dėjau iš akies, pagal save. Nepasakyčiau, kad buvo ypatingai aštru, tiesiog suteikė cinkelio.
Sūrūs biscotti su džiovintais pomidorais ir aštrumu
* 300 mL miltų
* 1,5 arb. š. kepimo miltelių
* 0,5 arb. š. druskos
* ~0,5 Š. čili dribsnių (chilli flakes)
* ~1 Š. kmynų
* ~ 1 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
* sauja saulėje džiovintų pomidorų, supjaustytų šiaudeliais (pomidorai sausi, nebuvę aliejuje)
* 60 g sviesto, minkšto (kambario temperatūros)
* 0,5 Š. cukraus
* 2 kiaušiniai
* didelė sauja tarkuoto kieto sūrio (naudojau parmidžianą)
* 2 Š. pieno
1. Pirmus šešis sausus ingredientus kartu prasijoti, įmaišyti džiovintus pomidorus.
2. Sviestą ištrinti su cukrumi ir sūriu iki purumo.
3. Kiaušinius į sviesto masę įmušti po vieną ir gerai išmaišyti.
4. Sudėti pusę sausų produktų į kiaušinius, supilti pieną, gerai išmaišyti, supilti likusią dalį miltų ir gerai išminkyti. Jei tešla gaunasi skystoka (ji turėtų būti ganėtinai kieta, išlaikyti forma ir nelipti įkyriai prie rankų), pridėti papildomai miltų.
5. Gautą tešlos rutulį kokią valandą pašaldyti šaldytuve, tada suformuoti ant miltuoto paviršiaus 2,5 cm storio ir ~ 30 cm ilgio batoniuką, jį šiek tiek suploti delnu ir kepti patiesus ant sviestinio popieriaus iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min., arba kol bus iškepę, susidariusi pluta bus tvirta.
6. Batoniuką ištraukti, leisti atvėsti, tada supjaustyti ~0,7 cm storio riekutėmis, jas tvarkingai išdėlioti ant sviestinio popieriaus ir dar pakepti ~15 min. iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apverčiant proceso viduryje, kol biskočiai galutinai išdžius, sukietės.
7. Ištraukus leisti atvėsti, o tada jau galima mėgautis. Sandarioje taroje ramiai išgyvens kelias savaites.
Bazinis receptas: http://www.biscottizone.com/
Man būtų skanūs, žinau :)
AtsakytiPanaikintiKepsiu kepsiu, ačiū, kad pasidalinai.
Man būtų skanūs, žinau :)
AtsakytiPanaikintiKepsiu kepsiu, ačiū, kad pasidalinai.
Oi, ką ekstazė daro, persiprašau :))
AtsakytiPanaikinti:) taip, tikrai neblogi biskočiai, tikiuosi, kad patiks :> jei netingėčiau kartoti jau bandytų receptų, šituos dažnai gaminčiaus :))
AtsakytiPanaikintiBūtinai išbandysiu, labai tiktų prie raudono vyno.
AtsakytiPanaikintiTikriausiai prie alaus ar vyno taures sitie surus skaniau :) o su arbata saldus labiau tinkami :)
AtsakytiPanaikintiBiskočių nesaldžių nesu ragavus, bet vaizduotėje regiu, kad patiktų ir man :)
AtsakytiPanaikintiRennie, apie vyną aš visai ir pamiršau, et :) iš tikrųjų idealiai tiktų
AtsakytiPanaikintiMedeja, ta proga dovanų rinkiny buvo saldžių ir sūrių, kiekvieno skoniui ir pomėgiams :)
Asta, man pačiai netikėtai tokia mintis iškilo, ir pasigirsiu, kad iš tikrųjų neprašoviau :)))