2010 m. rugsėjo 1 d., trečiadienis

Pomidorų pyragas su obuoliais

Vat būna tokių akimirkų, kai sėdi viena vėsią popietę, kabini šaukštais saldintą kondensuotą pieną, ir supranti, kad kažką pamiršai padaryti. Pvz., prisiminti savo blogą. Nes akis baigia išdurti faktas, jog rugpjūtį sugebėjau pasigirti tik vienu patiekalu, nors net su mama dviese vartėm receptų knygas tais tyliais vasaros vakarais, o po to kepėm vaflius su vyšnių padažu, ir coq au vin troškinomės, ir kitų nuostabių dalykų prisigaminom :/
O nuo šiandien jau ruduo. Bene paskutinis ruduo dar be diplomo. Ir baisu pasidaro, kuriuo būdu kitais metais reikės iš bendrabučio išsigabent krūvas puodų ir formų, kurios ir dabar milžiniškais bokštais sukrautos ieško savo vietos.. O kur dar kambarin įsikėlęs naujas žmogus, kuriam reikės kažkaip priprasti prie kulinarinių apsėdimų ir apsiėdimų.
Ir taigi rugsėjo pirmąją prisimenu patiekalą, kurį gaminau dar net neprasidėjus vasaros atostogoms........ Pikantiškas pyragas, kuris man visai patiko, tik kitą kartą gal dar kokį padažiuką pritaikyčiau

Pomidorų pyragas su obuoliais

Produktai (3-4 porcijos):

* 150 g juodųjų alyvuogių be kauliukų (smulkinau į 4 dalis)
* 4 džiovinti pomidorai, smulkiai supjaustyti (apsiėjau be jų)
* 3 skiltelės česnako, susmulkintos
* 1 stiklinė aliejaus
* 1 kg rūgščių obuolių (nuluptų), supjaustytų plonais griežinėliais
* 3-4 Š. balzaminio acto
* 1,5 š. džiovintų čiobrelių
* 1 Š. krakmolo
* 3 kiaušiniai, paplakti
* 1 stiklinė pomidrų tyrės
* 2,5 stiklinės miltų
* 1 š. kepimo miltelių
* 2 š. sodos
* žiupsnis druskos
* pipirų, paprikos pagal skonį
* keletas riekelių balto pelėsinio sūrio

1. Alyvuoges, pomidorus ir česnakus užpilti keliais šaukštais aliejaus ir palikti pusvalandžiui pabręsti.
2. Kitame inde obuolius apšlakstyti actu, pabarstyti čiobreliais ir miltais, apmaišyti.
3. Dar kitame inde į paplaktus kiaušinius dalimis supilti pomidorų tyrę, miltus, persijotus su soda ir kepimo milteliais, pamaišyti. Supilti likusį aliejų, suberti visus kitus likusius produktus (išskyrus sūrį), išmaišyti, ir atsargiai įmaišyti obuolius.
4. Tešlą sukrėsti į sviestiniu popieriumi išklotą formą ir kepti apie 50 min. 160-180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Likus keliolikai minučių iki kepimo pabaigos, ant viršaus paskirstyti sūrį, kuris turėtų apsilydyti.

/

Šaltinis: Virtuvė. Nuo...Iki... 2010 05 (10)

2 komentarai:

  1. Įdomus receptas, kokį derintum padažą?

    AtsakytiPanaikinti
  2. pati labai ilgai galvojau, koks padažas galėtų pagyvinti. Tas baltas pelėsinis sūris viršuje labai tinka, tad gal kažkaip su juo bandyt eksperimentuot, arba pasinaudot analogiško skonio tepamu sūriu, ir maišyt su grietinėlę, norint gauti skystesnę konsistenciją... Konkretaus recepto, deja kol kas negaliu pateikti, nebent šią mintį :/

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...