2010 m. gegužės 4 d., antradienis

Marengo vištiena


Vištiena. Ir ne krūtinėlė. Nusibodo ta balta, sausoka, nors ir sveikesnė bei be kaulų mėsa. Tebūnie šlaunelės. Ir troškintos. Ilgai ir skaniai. Ir pakankamai prabangiai, kad eilinė vakarienė taptų imperatoriška, verta pačio Napoleono dėmesio. Juk pavasaris, metas švęsti ir džiaugtis :) Rekomenduoju visiems

Marengo vištiena

Produktai (2-3 porcijos):

* 1 Š. sviesto
* 1 Š. saulėgrąžų aliejaus
* 4 šlaunelės (arba bet kuri kita jums patinkanti vištos dalis)
* 3 šalotiniai svogūnai, supjaustyti pusžiedžiais
* 150 mL sauso balto vyno
* 1 Š. miltų
* 75 mL sultinio
* 200 g smulkintų pomidorų
* ~130 g pievagrybių, supjaustytų ketvirčiais
* 1 arb. š. pomidorų pastos
* 1 skiltelė česnako, susmulkinta
* petražolės, čiobrelio (naudojau džiovintą) šakelės, lauro lapas
* druskos, j. pipirų pagal skonį
* ~150 g išlukštentų virtų krevečių

1. Keptuvėje įkaitinti riebalus ir apkepinti svogūnus, kol šie paruduos. Išimti iš keptuvės, nusausinti.
2. Toje pačioje keptuvėje trumpai ant didelės ugnies apkepinti vištos gabaliukus (jei trūksta, pridėti daugiau sviesto), išėmus nusausinti ir atidėti (į indą, kuriame troškinsite).
3. Keptuvėje palikti maždaug apie šaukštą riebalų-sulčių mišinio (perteklių nupilti), kuriame apkepinti miltus maišant, kol šie paruduos. Sumažinus liepsną, sudėti prieskonius, pomidorus, pomidorų pastą, pievagrybius, supilti sultinį ir vyną. Viską gerai išmaišyti, sudėti atgal svogūnus ir pašildyti, kol užvirs.
4. Keptuvės turinį suversti į troškinimo indą su vištiena, uždengti ir įdėti į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, pasitroškinti maždaug 1 val.
5. Likus 10 min. iki troškinimo pabaigos, įmaišyti krevetes ir dar pakaitinti likusį laiką.
6. Patiekti skanu su ryžiais. Galima papuošti petražolės lapeliais.


2 komentarai:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...