2010 m. gegužės 22 d., šeštadienis

Beveik spaghetti carbonara, tik su ikrais


Ilgą laiką didelio dėmesio neskyriau žuviai ir kitiems panašiems dalykams, bet dabar mano meilė lašišai, ančiuviams, krevetėms, ikrams, etc tiesiog nenumaldoma. Jei vienu momentu buvau apsėsta sriubų manijos, tai dabar akys vis užkliūva už kokio žuvies recepto. O dar labiau kliūva už akcijų :>
Ir jei dauguma žmonių taupymo laikotarpiu valgo košes ir makaronus, aš valgau ikrus (jų atsargas kaupiu lygiagrečiai su kruopomis). Arba, kai jaučiuosi kažką labai gero nuveikus, traukiu tuos pačius ikrus ir atsargiai dedu ant šviežio batono, patepto sviestu (ir citrinos užspausčiau, tik pastoviai pamirštu). Nesakau, kad valgau kiekvieną dieną, bet tom retom retutėm progom, kai norisi save pasilepinti (šokolado juk galima ir kelias plytas daugmaž ramia širdimi sukirsti ir po to atgailauti dėl pilnėjančios figūros, o vat su ikrais viskas daug taupiau einasi, ir formos mažiau kenčia :)), ištraukiu iš slėptuvės mėnesį kitą saugotą skardinėlę...
Tad tarkim, kad ir jums kartais kyla pasibodėjimas, kuria poza valgyti tą prabangų delikatesą. Siūlau spaghetti carbonara, tik pižoniškiau. Žodžiu, liaudiškai tariant - išpindėjimas. Patiekalas dekadentiškas, tingus, bet savotiškai viliojantis. Pagaminimas paprasčiau nei paprasta, o skonis - tiesiog. Bijojau, kad nenusiseks su kiaušinio dalimi, bet matyt patirtis virtuvėje daro savo, ir viskas pavyko puikiai.
P.S.: juodieji pipirai tikrai svarbūs skoniui !

Beveik spaghetti carbonara, tik su ikrais

Produktai (1 asmeniui):

* makaronai (kiek esate pajėgus suvalgyti)
* 2 Š. alyvuogių aliejaus
* 1 česnako skiltelė, susmulkinta
* 1 kiaušinis
* saujelė ar kelios kieto sūrio (naudojau parmidžianą)
* druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
* 2-3 šaukštai ikrų

1. Makaronus išvirti pagal instrukciją iki al dente ir gerai nusunkti.
2. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir jame lengvai apkepinti česnakus, kol pasiskleis kvapas. (Neleisti paruduoti, nebent jei mėgstate ryškų česnakų skonį).
3. Kiaušinį išplakti su pipirais, druska ir didžiąja dalimi sūrio.
4. Makaronus versti į keptuvę ir gerai išmaišyti, kad tolygiai pasidengtų aliejumi. Keptuvę nuimti nuo ugnies.
5. Atsargiai, pastoviai maišant į makaronus supilti kiaušinių masę ir maišyti tol, kol visi makaronai ,,apsivels''(žiūrėti, kad nebūtų per daug karšta, nes kiaušinis iškart pavirs kiaušiniene).
6. Patiekti užbarsčius likusiu sūriu, dar užmalti papildomai pipirų ir uždėti ikrus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...