2010 m. sausio 15 d., penktadienis

Kepenėlės su pievagrybiais ir šonine


et, prisikaupė tiek daug receptų, nes vis tingėjau/neturėjau laiko jų sudėti. Tik peržiūrinėju tų skanumynų foto (chroniškai daromų tik sutemus...tiesiog negaliu gaminti, kol saulė nenusileido) ir nesugalvoju, nuo ko pradėti. Ypač dabar, kai ilsiuosi pas mamą, kuri vakarienei mane maitina dešrelėm su keptom bulvėm (nemėgstu nei bulvių, nei dešrelių) arba pusžalėm picom, kurių padas pašildžius mikrobangėje (kepti kažką orkaitėje mamai atrodo laiko švaistymas) tampa guminis.. Tik sėdžiu ir nervinuosi, kad ji man net neduoda vietos pasireikšti :(
Taigi. Prisiminti normalų maistą pradėsiu nuo kepenėlių.
Ieškodama lietuviškuose tinklalapiuose (užsieniečiams akivaizdžiai kepenėles neatrodo skanios. Na, jos iš tikrųjų ir nėra fotogeniškos) kažkokio įdomesnio recepto su jomis, supratau, kad nieko įdomaus nėra. Paieškojus receptų knygose irgi ne kažkas, tad galvojau pati. Ne itin originaliai sugalvojau, greičiausiai kažkas tokio ir taip sklando internete, bet vis tiek buvo skanu. Toks ūkiškas, beveik eilinis kepenėlių paruošimas. Bet aš nepasiduodu, įdomus kepenėlių receptas dar bus išbandytas :)

Kepenėlės su pievagrybiais ir šonine

Produktai (2 porcijos):

* 250 g vištos kepenėlių
* 200 g pievagrybių, supjaustytų griežinėliais
* 150 šaltai rūkytos šoninės, supjaustytos pagal norą
* vienas didelis svogūnas, supjaustytas ketvirčiais
* 150g riebios grietinėlės
* 1 š. sviesto + 2 š. alyvuogių aliejaus
* druskos, maltų j. pipirų, malto muskato ir pan. (pagal skonį)

1. Kepenėles nuplauti, nusausinti (jei gabliukai didoki, galima supjaustyti) ir apibarstyti druska su pipirais.
2. Įkaitintoje keptuvėje su riebalais ant lėtos ugnies kepti svogūnus, kol šie pradės karamelizuotis, ruduoti.
3. Suberti šoninę ir ją lengvai apkepinti porą minučių.
4. Sudėti pievagrybius ir kartu viską pakepti dar kelias minutes.
5. Įversti kepenėles ir apkepti, kol šonai pabals.
6. Supilti grietinėlę, pridėti prieskonių ir viską patroškinti apie 10 min., arba kol padažas sutirštės.
7. Pabaigai dar kartą patikrinti, ar netrūksta kokių prieskonių, ir patiekti su norimu garnyru.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...