O kol kas beieškant idealiausio vaflių recepto, pasidalinsiu savo paskutiniu bandymu.
Receptas be galo paprastas. Gaunama tiesiog ideali tešla, su kuria lengva dirbti, nelimpa prie vaflinės, patys vafliai minkšti ir švelnūs, nėra per daug saldūs. Pagaminama taip greit, kad net ir gana skubiems pusryčiams galima sumesti.
Valgiau su trintomis braškėmis. Dieviška.
Tiesiog vafliai
(išsikepė ~13 vaflių)
* 250 g miltų
* 20+5 g cukraus
* žiupsnis druskos
* 75 g sviesto, išlydyto ir atvėsinto iki kambario temperatūros
* 3 kiaušiniai, baltymai atskirti nuo trynių
* 400 mL pieno
* papildomi kvapai pagal skonį (vanilė, romas, citrinos žievelės..)
1. Į dubenį įsijokite miltus. Vidury jų padarykite duobutę, į kurią suberkite: 20g cukraus, skystą sviestą, kiaušinių trynius ir pasirinktus kvapus. Lengvai išmaišykite.
2. Per kelis kartus supilkite pieną, kiekvieną kartą gerai išmaišant, jog neliktų miltų gumuliukų. Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite 15 min. kambario temperatūroje pabręsti.
3. Kol tešla bręsta, išplakite kiaušinių baltymus su 5 g cukraus iki standumo. Juos mentele atsargiai įmaišykite į paruoštą tešlą. Geriausia tai daryti: per kelis kartus paskirstyti išplaktus baltymus ant tešlos paviršiaus ir po to mentele iš dugno iškeltą tešlą lieti ant baltymų. Maišant nepersistengti, geriau vietomis palikti baltymų salas nei perplakti.
4. Labai gerai įkaitinti vaflinę (patekęs vandens lašas turi stipriai čirškėti). Pirmą kartą galima patepti riebalais, bet nebūtina. Vienam vafliui pilti kelis šaukštus tešlos ir kepti 3-4 minutes, kol vaflis paruduos.
Šaltinis: The Roux Brothers on Patisserie
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą