2012 m. balandžio 19 d., ketvirtadienis

Brownie su riešutais

Pavasaris! Baigės visi pasninkai, šventės, tik šiluma keistai vis lyja.
Per nesibaigiantį, jau chronišku tapusį peršalimą, niekaip negaliu išbandyti savo naujųjų sportbačių ir pasiklausyti parke sugrįžusių paukščių. Užtat prisiruošiau kitai misijai - vėl pradėjau skaityti knygas (ko nedariau 4erius metus, shame on me..), ir turiu pasakyti, kad pati nesupratau, kaip man šito trūko.
Velykos praėjo ramiai, tradiciškai, o šaldytuve vis dar guli šiai šventei virto kumpio galiukas.. Nors jis virtas, bet kvepia dūmais, neįsivaizduoju, kaip močiutė šito pasiekė.
Ir tik dabar pastebėjau, jog šis įrašas yra 100asis. Pradėjus rašyti blogą toks įrašų kiekis atrodė fantastinis, o dabar va.. Nors ir nesu stropi tinklaraštininkė, privalau pripažinti, jog ši veikla tikrai paliko įspaudą mano kasdienybėje.
Taigi. Nors ir jubiliejinis įrašas, bet apsieisiu be fejerverkų ir tortų. Tik su pyragu, kurį kepiau šiaip, be jokios intensijos :)
Recepte reikalaujama iki standumo išplaktų kiaušinių, bet aš padariau neatleistiną poelgį ir pyragą pradėjau ruošti neįsigilinus į ruošą iki galo, tad apie kiaušinių plakimą susivokiau tik tada, kai šitai padaryti buvo per daug sunku.. Aplaidumą taisiau įberdama kepimo miltelių, be jų gal būtų išėję skaniau. Eigą rašau tokią, kuri yra originaliame recepte.
Be to, kaip matyti iš nuotraukų, akivaizdžiai persistengiau su kepimu, tad išėjo sausokas kepinys. Tačiau nors ir atrodė, jog kąsnis kiek stringa burnoj, šitai nesustabdė nuo pusės pyrago įveikimo vienu prisėdimu ))) Manau, visai tiktų aplieti šokoladiniu glaistu, o autorius siūlo tiekti su creme anglaise ar creme fraiche.
/

Brownie su riešutais

Produktai (kepiau 9*21 cm formoje):

* 100g sviesto, supjaustyto gabalėliais + papildomai formos ištepimui
* 100g geros kokybės juodo šokolado
* 2 kiaušiniai
* 110g rudojo demerara cukraus
* 60g miltų
* 110g apsmulkintų riešutų (originaliai recepte naudoja pekano riešutus, aš dėjau lygiomis dalimis graikinius+lazdynų)

1. Sviestą ir šokoladą maišant išlydyti inde virš verdančio vandens (indas su šokoladu neturi liesti verdančio vandens). Išlydžius atidėti šiek tiek atvėsti.
2. Naudojant plaktuvą, kiaušinius plakti 2 minutes, tada suberti cukrų ir toliau plakti dar ~6min., arba kol masė taps standi.
3. Atsargiai mentele paeiliui įmaišyti šokoladą, prasijotus miltus ir riešutus. Nepersistengti, kuo mažiau oro išstūmti iš išplaktų kiaušinių.
4. Išsviestuoti formą, iškloti sviestiniu popieriumi ir paskleisti joje tešlą.
5. Kepti 10 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, vėliau temperatūrą sumažinti iki 190 laipsnių ir kepti dar 10-20 minučių arba kol vidun įkištas pagaliukas ištrauktas bus sausas.

/

3 komentarai:

  1. Labai mėstu Braunius, o su lazdyno riešutais...visai į dešimtuką:) Toks purus atrodo, toks ir yra?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na, nesukritęs buvo, kadangi perkeptas/sudegintas, tai toks jau trupančiai purus :D Manau, jei purumas būtų iš kiaušinių, būtų malonesnės tekstūros :?

      Panaikinti
  2. Man jis panasesnis i keksa :D

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...