2012 m. vasario 4 d., šeštadienis

Keksiukai su spanguolėmis

tai ir va. Aiškintis, guostis ir pasakotis ilgai, kur tiek laiko buvau, matyt neketinu. Nebuvau čia, ir viskas. Tai nereiškia, kad kiekvieną dieną nesekiau, ką kiti foodblogeriai veikė, kokios naujovės ir galimybės veržiasi į jų pasaulį.. Tai nereiškia, jog pati negaminau. Gaminau nedaug, neišradingai, sulūžo fotoaparato atminties kortelė, persikėlėm į kitą kambarį, kurio langai į šiaurę (suprask, niekad nėra tinkamo apšvietimo fotografavimui) ir blahblahblah. Retkarčiais atkomentuodavau netikėtai užklydusiems svečiams ir atsakydavau gyvai klausiantiems, o kur nauji receptai.
Tačiau kai mečiau darbą, išsilaikiau sesiją, išlydėjau MB atgal į mokslus ir dar kartą sulaukiau klausimų, kur nauji receptai, nebeliko priežasčių, kodėl turėčiau negrįžt į nuostabų maisto ir fotografijos pasaulį. Tad tarkim, kad bandysiu pakilt kaip feniksas iš pelenų, užmiršt visas tas metų senumo maisto nuotraukas ir pradėti viską iš naujo. Na, bent jau kol nepradėjau vėl dirbti :)
Kadangi prisiverčiu užmiršt senus taip ir nepaskelbtus receptus, tad šiuos naujus metus pradėsiu su receptu, kuris realizavosi vakar. Nuostabūs keksiukai, vieni geriausių kada nors keptų. Reikalauja šviežių/šaldytų spanguolių, dabar ne visai sezonas, bet mano šaldiklyje jau kelis mėnesius jos gulėjo ir laukė tinkamos progos.. Gamyba, kaip ir visų keksiukų, paprasta, jokių iššūkių. Tad jei vis dar turit užsilikusių spanguolių, siūlau išnaudoti progą ;) Tuo pačiu šiuo receptu bandau prisijungti prie užmatytos akcijos gaminti iš savo turimų knygų/žurnalų, kurių prisikaupė daug nesistengiant ir pas mane..
Ir iškart atsiprašau už foto kokybę, visi menki įgūdžiai dingo per daugiau nei pusmetį :/

/

Keksiukai su spanguolėmis
Produktai (~16 vnt. keksiukų arba vienas didokas keksas):

* 115 g minkšto sviesto
* 2 dideli kiaušiniai (maniškiai buvo maži, tad dėjau 2 kiaušinius + 1 trynys)
* 1 arb. š. vanilės ekstrakto
* 300 g miltų, prasijotų
* 2 arb. š. kepimo miltelių
* 0,75 arb. š. druskos
* 120 mL pieno (man prireikė dar papildomų 20 mL, kad tešla būtų glotni)
* 350 g šviežių/šaldytų spanguolių (jei naudojat šaldytas, jas atšildykite)
* 100 g džiovintų spanguolių

Glaistui:
* 200 g cukraus pudros
* 4 šaukštai spanguolių sulčių (naudojom sultis, išspaustas iš 50 g atšildytų spanguolių, naudojant jas, dažų neprireikė. Jei naudojat pirktines sultis, spalvos nebus)
* keli lašai raudonų maistinių dažų (nebūtina)

1. Dideliame dubenyje ištrinkite sviestą su cukrumi, įmuškite po vieną kiaušinius, kiekvienąkart gerai išmaišydami. Supilkite vanilės ekstraktą.
2. Kitame dubenyje prasijokite kartu miltus, kepimo miltelius ir druską.
3. Miltų mišinį suberkite į sviesto masę per tris kartus paeiliui su pienu. Gerai išmaišykite, jog neliktų gumuliukų (tik nepersistenkite, nes keksiukai neiškeps purūs).
4. Atsargiai įmaišykite šviežias ir džiovintas spanguoles (atrodys, kad uogų daugiau nei tešlos, bet viskas gerai, taip ir turi būti :)).
5. Dėkite po kelis šaukštus į keksiukų formeles (jei kepat vieną didelį keksą, tešlą sudėkite į išsviestuotą formą) ir kepkite apie 15 min. (didelį keksą - apie 50 min.) iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, arba kol įsmeigtas medinis pagaliukas ištrauktas bus švarus, sausas.
6. Kol kepa keksiukai, pasiruoškite glaistą: prasijokite cukraus pudrą, supilkite sultis (ir dažus, jei naudojate), gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
7. Liekite glaistą ant pravėsusių keksiukų, palaukite kol užstings ir galite mėgautis :)

/
/

Šaltinis: Virtuvė. Nuo...Iki... 2011 10 (29)

3 komentarai:

  1. Tik dabar pamačiau šį įrašą. Sveika sugrįžusi! :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pati dabar stebiuos, kodėl negrįžau anksčiau... :)

      Panaikinti
  2. kiek reikia cukraus dėti į tešlą?...

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...