Norėjau kažkokią labai protingą išvadą iš šito pasakojimo sau pasidaryti. Deja, nesugebėjau :)
O dabar dalis tiems, kurie ne visada valgo vien baronkas.
Pyragas iš serijos: man reikia vienos morkytės, o parduotuvėje tik sufasuotos po 1 kg, ir dar plautos.
Vieną morkpyragį jau buvau kepusi, ir jis kada nors čia atsiras, tačiau šito nuotraukos mielesnės, tad šauna eilėj į priekį :>
Norėjau kažkokio ypatingesnio morkų pyrago, ne to amerikoniškojo. Suradau, rodos, įdomesnį, su karamelizuotom morkom. Tačiau eigoje išaiškėjo, kad tas morkų kepimas nieko ypatingo neduoda. Daug įdomiau tai, kad realiai visai nenaudojama riebalų, tad tešla yra beveik rankom minkomos konsistencijos. Belieka tik papostringauti, kokia prasmė iki purumo išplakti baltymus, jei juos po to reikia įmaišyti į akmens kietumo tešlą ? Kad ir kokia stropi baltymų įmaišytoja esu, iš to purumo liko totalus šnipštas. Na, bent pati tešla pavirto skystesne. Kadangi baltymai sukrito, jokia soda ar kepimo milteliai nenaudojami, iškepęs pyragas labiau priminė sausainį nei pyragą. Ne visai panašu į šaltinio nuotraukas, gal autorė geriau moka baltymus įmaišyt. Bet po visko, finale, pertepus tiesiog stulbinančiu kremu, galiu pasakyti, kad buvo skanu. Kadangi pyragas tvirtokas, o kremas irgi gerai užstingsta, tai puikus kepinys transportavimui, žodžiu, būtent tai, ko man reikėjo, vežant kažką skanaus mamai.
Mano mažytė šeimyna lapnojo, net ausys linko, ir pakartoti prašė :)
Morkų pyragas su varškiniu balto šokolado pertepimu
Produktai (gaunasi 2*20 cm paplotėliai)
* 200 g morkų, smulkiai sutarkuotu (aš susmulkinau blendery)
* 30 g cukraus
* 2 arb. š. vandens
* 10 g sviesto
* 4 kiaušiniai, baltymai atskirti nuo trynių
* 60 g cukraus
* 1 arb. š. cinamono
* 200 g miltų
* 20 g kukurūzų miltų
* sauja lazdyno riešutų
* 1/2 citrinos žievelės
* 200 g kreminio sūrio (naudojau švelniąją varškę)
* 100 g baltojo šokolado
* 1 Š. citrinos sulčių
(* pora lašų apelsino esencijos, nebūtina, bet man labai tiko)
1. Lazdyno riešutus 10-15 min. pakepti įkaitintoje orkaitėje, kol apskrus. Pravėsus nuvalyti odeles ir stambiai sukapoti į 5-6 dalis kiekvieną riešutą.
2. Keptuvėje kaitinti vandenį ir 2 arb. š. cukraus, kol cukrus taps švelniai karamelinės spalvos. Įmaišyti sviestą, morkas ir ant silpnos kaitros kepti, kol pastarosios suminkštės. Nuimti nuo ugnies ir leisti atvėsti.
3. Trynius plakti su likusiais 60 g cukraus, kol pabals. Įsijoti miltus, kukurūzų miltus, cinamoną, sudėti morkas, riešutus, žieveles, gerai išmaišyti.
4. Baltymus išplakti iki purumo ir įmaišyti į tešlą.
5. Pusę tešlos supilti į išsviestuotą formą ir kepti apie 15-20 min. iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Su likusia tešla pakartoti tą patį.
6. Sūrį/Varškę išplakti, kad būtų puri.
7. Šokoladą išlydyti virš verdančio vandens garų, įmaišyti kartu su citrinos sultimis ir esencija, jei naudojat, į varškę.
8. Pravėsusius pyrago lakštus aptepti kremu ir pastatyti kelioms valandoms į šaldytuvą. Po to belieka skanauti.
Šaltinis: http://jkitchenlog.blogspot.com/
Labai skaniai atrodo ir dar cinamonas ant viršaus...niam.
AtsakytiPanaikintiKažkoks morkų pyragų metas :) matyt reiks ir man čia kažką meistraut, nes žiūrint į nuotraukas seilės varva :)
AtsakytiPanaikintiSpalva super grazi ir pertepimas toks skanus turetu but..
AtsakytiPanaikintiBet koks gražus! Nuostabiai :)
AtsakytiPanaikintiO įdaras turėtų būti dieviško skonio... :)
Nuodėmingai skaniai atrodo :)
AtsakytiPanaikintiRennie, ten tas cinamonas tik dėl grožio, ir realiai orginaliam recepte jis net nenaudojamas, na, bet koks pyragas be cinamono :>
AtsakytiPanaikintiIndre, savo atvejį galėčiau pavadint tiesiog ,,vėl nėra sveriamų morkų'' :))
Medėja, Asta, taip, pertepimas man irgi patiko, nes turiu nemalonios patirties su jais.. Šitas nenuvylė, ir gelbsti, kai cukraus pudraus namuose nėra :)
Jurgita, kurią dieną įkelsiu kitą, dar skanesnį morkų pyragą ;)