2011 m. sausio 24 d., pirmadienis

Kakaviniai biscotti su riešutais ir džiovintomis uogomis

Visiškai visai netikėtai mano apmusijęs ir retokai lankomas blogas taip pat neliko užmirštas ir pateko į Stylish Blogger Award laureatų gretas, didelis ačiū, Forelle :)
Taigi, o taisyklės tokios:

1. Asmeniškai padėkoti tinklaraščio autoriui, suteikusiam šį apdovanojimą.
2. Papasakoti apie save 7 tiesas.
3. Paskelbti 15 kitų tinklaraščių, kurie jų nuomone verti stilingo tinklaraščio vardo.
4. Pranešti jiems apie tai asmeniškai.

Abejoju, ar besurinksiu 15 blogų, kurie dar nebūtų gavę šio apdovanojimo, tad gal apsiribosiu 3?
Bet kadangi esu labai plepi, tai tas 7 tiesas sugalvosiu, nors ganėtinai sunku surasti kažką naujo po šios išpažinties...

1. Kelerius metus nešiojau briketus, po kurių man buvo atlikta 5 val. trunkanti abiejų žandikaulių operacija su pilna narkoze. Po to visą mėnesį gulėjau namie ir valgiau tik kūdikių maistą. Nuostabus laikas, be ironijos.
2. Vienerius savo metus praleidau rašyk'e, kur išmokau rašyti, kurti, pasiekiau visai neblogą lygį, pradėjau galvoti, kad gal net turiu talentą, bet tada dingo įkvėpimas, vėliau susidomėjimas, galų gale išvis pamiršau. Dabar atsiverčiu savo eilėraščius ir ne visada suprantu, ką turėjau minty. Grafomanijos liga praėjo kartu su visais pėdsakais :)
3. Nepakenčiu krepšinio, myliu futbolą. Nors studijų metais nelabai yra galimybių domėtis naujienomis, mano kambary vis dar pilna mėgstamiausios komandos atributikos, o esminius čempionatus stebiu neatsitraukdama.
4. Negaliu pakęsti, kai žmonės užpilinėja žalią arbatą verdančiu vandeniu. Pati jos išgeriu mažiausiai 3-4 puodelius per dieną. Juodą arbatą geriu tik su pienu, bet taip atsitinka kokį kartą per mėnesį. Kavos namie išvis neturiu, geriu nebent kavinėse ar fakultete iš aparato.
5. Paskutinį kartą buvau peršalus, rodos, 7 klasėje (tfu tfu tfu pro kairį petį). Nepripažįstu jokių maisto papildų, vitaminų ar mineralų kompleksų. Geriausias vaistas ir profilaktika - sveikas, naminis maistas bei ,,Vytautas'' :)))
6. Prieš kelerius metus per anglų paskaitą atlikinėjant užduotį reikėjo apibūdinti kokį grupioką 3 žodžiais. Mane apibūdino kaip ,,calm, collected and indifferent''. Tokia daugumai ir esu, nei pridėsi, nei atimsi.
7. Gyvenime buvo laikotarpis, kai klausiausi metalo, svajojau apie ilgaplaukį vaikiną ir nešiojau kerzus.. Bet po to atradau bitlus, įsimylėjau MB, kerzai vos galutinai nesunaikino mano kojų, tad teko keisti savo požiūrį ir pomėgius radikaliai. Matyt, taip ir palikau paauglystės laikotarpį.

Ir dabar jau tas laimingasis trejetas tinklaraščių, kuriuos visada mielai perskaitau, ir tuo pačiu menkutis įrodymas pačiai sau, kad skaitau ne vien tik visus foodblogus iš eilės..:

Ir matyt po viso to belieka kantriausius pradžiuginti receptu ?
Receptas iš kalėdinių serijos (taip, vėl riešutai ir džiovintos uogos..). Ilgai ieškojau, kuom gi skiriasi biscotti nuo cantucci, ilgai vyko vidinė kova, ką gi aš pagaminau, bet pasiduodu populiarumui ir sakau, jog vat pas mane tai išsikepė biskočiai.
Žmonės valgė, rodos, vyresni dantų neišsilaužė. Mama juos prie arbatos kramsnoti baigė gal tik prieš kokias 2 savaites, tad laikosi puikiai. Gamyba paprasta ir net nereikia sviesto (mane be galo džiugina kepiniai, kuriems pagaliau jo nereikia..) !

Kakaviniai biscotti su riešutais ir džiovintomis uogomis

Produktai (išsikepa daug):

* 3 kiaušiniai
* 1 arb. š. vanilės ekstrakto
* 1 puodelis cukraus pudros
* 2,75 puodelio (~330g) miltų (man prireikė daugiau)
* 0,25 puodelio kakavos
* 1,5 arb. š. kepimo miltelių
* žiupsnelis druskos
* 0,5 arb. š. cinamono
* po keletą saujų lazdyno riešutų, supjaustytų džiovintų slyvų bei spanguolių (jų nesmulkinti)

1. Dideliame inde išplakti iki purumo kiaušinius, cukraus pudrą ir vanilės ekstraktą.
2. Atskirame inde išsijoti kartu miltus, kakavą, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.
3. Sausus ingredientus suversti į kiaušinių masę kartu su riešutais ir uogomis bei išminkyti. Tešla turi būti kieta. Jei ji yra per lipni, minkšta ar netgi skystoka, berti papildomai miltų po truputį ir minkyti, kol tešla bus tinkamo pavidalo.
4. Išminkytą tešlą padalinti į dvi lygias dalis ir suformuoti 2 pailgus batonus, maždaug 2,5 cm storio ir 30 cm ilgio.
5. Gautus batoniukus patiesti ant sviestinio popieriaus ir kepti iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min., arba kol bus iškepę, paviršius tvirtas.
6. Ištraukti iš orkaitės, leisti atvėsti apie 15 min., tuomet supjaustyti ~0,7 cm storio riekėmis, kurias tolygiai išguldyti ant sviestinio popieriaus ir kepti dar apie 15 min. iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol biskočiai galutinai išdžius ir pasidarys kieti (kepimo vidury galima apversti, kad baigtų kepti vienodžiau).

/

5 komentarai:

  1. Noriu greičiau susitikti ir išmėginti tavo sugebėjimų :]]

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pakomentavau prieš perskaitęs. Ačiū už nominavimą :)
    Rašydama atsiveri daugiau nei verbaliai ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Egle, ačiū labai už nominaciją - kaip smagu, kai kas nors pastebi:) O šiandien pagaliau aš irgi tęsiu estafetę http://paprastosmamosdienorastis.blogspot.com/2011/01/stylish-blogger-award.html

    AtsakytiPanaikinti
  4. Egle, tu pirma atradai mano blogą. džiaugiuosi, kad taip sužinojau ir aš apie tave. Labai smagūs tavo įrašai;),o receptai verti išbandyti.
    Sėkmės tau tavo" laboratorijoje". Su nekantrumu laukiu naujų receptų.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Mariau, aš irgi tik stebuklo ir tingėjimo būdu tingiu tau parašyti bei susitikti.. Shame on me and see ya in Vilnius ;)

    Inga, nėra už ką, jūsų blogas ne veltui įrašytas pirmu numeriu, jis mano bene mėgstamiausias :>

    Rima, ačiū už komplimentus :) pastoviai naršau po internetą ir atrandu įvairiausių lobių, o tokius blogus, iš kurių galima kažko pasimokyti, visad išsisaugau ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...