2010 m. gruodžio 16 d., ketvirtadienis

Kakaviniai vafliai su pikantišku vyšnių padažu

Puiku. Tenorėjau bloggerį priversti padidinti mano jau sukurto įrašo šriftą (ko jis užsispyrusiai nedarė), o viskas pasibaigė tuo, kad įrašas išvis išsitrynė. Taip ir nueina šuniui ant uodegos per vienintelę laisvą valandą, kurios sulaukiau šį mėnesį, sukurtas įrašas. Pasijutau beviltiškai.
Taigi. Be komentarų.

Kakaviniai vafliai

* 2 stiklinės miltų
* 2,5 arb. š. kepimo miltelių
* 0,5 arb. š. druskos
* 3-4 Š. kakavos (spręsti iš akies, prisiminti, kad sausas kakavos-miltų mišinys patamsės sumaišytas su skystais produktais)
* 4 kiaušiniai, tryniai atskirti nuo baltymų
* 6 Š. cukraus
* keli lašai romo esencijos
* 2 arb. š. vanilinio cukraus
* 50 g sviesto, išlydyto ir atvėsinto
* 2 stiklinės pieno

1. Pirmus keturis produktus išsijoti dideliame dubenyje.
2. Trynius išplakti su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, kol masė pabals. Įmaišyti romo esenciją, sviestą ir pieną.
3. Įmaišyti skystus produktus į sausus, nepersistengti. Tešla turi būti grietinės tirštumo, jei yra ne taip, pakoreguoti miltais/pienu.
4. Atskirai iki standumo išplakti baltymus ir juos atsargiai įmaišyti į gautą tešlą.
5. Dėti po keletą šaukštų į įkaitintą vaflinę ir kepti keletą minučių (priklauso nuo naudojamos vaflinės).

Vyšnių padažas su prieskoniais ir romu

* 1,5 stiklinės vandens
* 1 Š. krakmolo (jei padažas atrodys per skystas, galima ir daugiau)
* 25 g sviesto
* 450 g vyšnių be kauliukų (naudoju šaldytas)
* 2 Š. rudojo cukraus
* po ~0,5 arb. š. cinamono, malto kardamono, malto muskato
* 2 arb. š. vanilinio cukraus
* 2 arb. š. citrinos sulčių
* 30 mL rudojo romo

1. Prikaistuvyje išlydyti sviestą, suberti, vyšnias, cukrų, supilti 1 stiklinę vandens ir išmaišyti, kad ištirptų cukrus. Leisti užvirti.
2. Likusioje pusėje stiklinės vandens, išmaišyti krakmolą ir supilti į vyšnias, kai šios užvirs. Suberti prieskonius, vanilinį cukrų ir leisti dar kartą užvirti.
3. Nukėlus nuo ugnies supilti citrinos sultis ir romą, paragauti, ar netrūksta cukraus, ir jau galima tiekti.


/
/

Originalus receptas: http://www.zaidimuaikstele.lt/

P.S.: o raidės vis tiek tokios pat mažos.......

8 komentarai:

  1. Kaip kaip skanu, įsimylėjau! kaip gyveni?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Niam man tokių vyšnaičių dabar. Noriu savaitgalio - tada viskas bus gerai ir bus galima kažką gaminti (clap) ;D

    AtsakytiPanaikinti
  3. O Die, kokios nuotraukos... tiesiog užburia. Noriu noriu :))

    P.S. Koks blogietis tas blogger'is :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Įsivaizduoju, kad tas padažas ne tik skanus, gražus, bet ir kvapnus :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Živile, tikrai skanu, ir pasidaryti visai nesunku ;) o gyvenu intensyviai, nieko nespėju padaryti.. Nežinau, kodėl man taip atrodo, bet jaučiuosi tau skolinga kokį pasisėdėjimą su arbata :>

    Indre, aš irgi svajoju apie savaitgalį, nes laukia keliolika valandų kalėdinio kepimo, net neįsivaizduoju, kiek kg miltų ir sviesto reikės parsitempti :)))

    Asta, aha, šitie vafliai net man pačiai pasirodė stebėtinai fotogeniški, užtat nepasikuklinau ir sudėjau tokias milžiniškas nuotraukas :D o ir pati jų norėčiau, nes šie kepti... spalio viduryje :>

    Medeja, taip, padažas dieviškas, mes specialiai jam (ir karštam šokoladui) turim romo atsargų :> o jei nepatingėčiau surišti kokį marlės maišelį, tai dar įmesčiau jame gvazdikėlių, cielo kardamono, žvaigždanyžio... mmm :))

    AtsakytiPanaikinti
  6. o, tu matai skolinga, tikrai neatsisakyčiau tokio malonumo :) o kur tavo gimtasis miestas?ir kur daugiausia praleidi laiko?
    klausiu, nes aš ne Kaune, ir nežinau ar jame bebūsiu, bet susitikt norėtųsi...

    AtsakytiPanaikinti
  7. o, puiku :) šiaip bazuojuosi Vilniuje, bet tarpušvenčiu būsiu Kaune.. šiaip manau, gal susitarkim el. paštu ? (egle.pociute @ gmail.com)

    AtsakytiPanaikinti
  8. P.S. o tavo ankstesnį įrašą tai google reader'is rodo :>

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...