2009 m. spalio 13 d., antradienis

Avižinis pudingas su varškės sūriu


Kadangi labai tingiu mokytis apie potenciometrinės analizės metodą, nutariau prisiminti šį blogą.. :)
Brangiausias jau išvyko 2iems mėnesiams, kambariokės daugiau nei puse savaitės nesilanko bendrabutyje, tad turiu daug vietos ir laiko kulinariniams bandymams.
Pradėsiu nuo avižinio pudingo.
Vienu metu susižavėjau didele gausa patiekalų, kuriuos galima pagaminti su avižomis, tad neiškenčiau ir nusipirkau jų. Nusipirkus supratau, kad tingiu daryt aš tuos sausainius ir pyragus, tad apsiribojau košėmis :)) Pirmoji košė pasirodė labai neįspūdingo skonio, antram kartui avižas skrudinau, ir rezultatas buvo ryškesnis. Bet gaminant košes 0,5 kg avižų negreit sunaudosiu, o ir taip esu prikaupusi labai daug grūdinių kultūrų. Užsiėmiau misiją - rasti patiekalų, kuriems reikia daugiau avižų. Pavyko :)
Šis pudingas nereikalauja daug darbo ar įspūdingų produktų (nors muskato mindauginėje taip ir neradau...), skonis švelnus, o pats patiekalas - sotus.

Avižinis pudingas su varškės sūriu

Produktai (2-3 porcijos):

* 2 puodeliai piene išvirtų avižų (1 puodelį sausų avižų viriau su 1 puodeliu pieno ir 1 puodeliu vandens)
* 2 puodeliai varškės sūrio (turėjau ~300g)
* 2 kiaušiniai
* 1 puodelis pieno
* 6 arb. š. cukraus
* 1/4 arb. š. kvapiųjų pipirų
* 1/2 arb. š. muskato riešuto (keičiau gvazdikėliais :))
* druskos pagal skonį
* cukraus ir cinamono patiekimui

1. Išvirti avižas ir jas atvėsinti (kad varškės sūris nepradėtų iškart lydytis ar kiaušinis denatūruotis)
2. Susmulkintą sūrį išmaišyti su pienu, prieskoniais.
3. Sūrio masę išmaišyti su avižomis, įmaišyti išplaktą kiaušinį.
4. Kepti išsviestuotoje formoje apie 1 val. iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol kraštai paruduos, o vidus bus nebe skystas.
5. Prieš patiekiant apibarstyti cukrumi ir cinamonu.

(Jei turit plakiklį ar kažką panašaus, visus ingredientus tiesiog sumaišyti ir kepti :))


2 komentarai:

  1. Skaniai atrodo :)
    man ypač patinka patiekalai, kai reikia sudėt visus ingridientus ir tiesiog suplakt, geriau nebūna :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. man dažniausiai patinka pažaisti ir paterlioti indus, bet šis pudingas ir einant ,,sunkiuoju'' keliu yra lengvas :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...