2009 m. spalio 29 d., ketvirtadienis

Aštri pomidorinė

Pamačius, kad ši savaitė 52 savaičių projekte yra antigripinių patiekalų savaitė, greitai mintimis peršokau savo valgius, ir radau vieną, kuris, mano manymu, visai tinka.
Šią pomidorinę improvizavau, produktai įprasti, gamyba paprasta, skonis ryškiai pomidorinis. Antigripinė ji tuo, kad pjaustant svogūnus dažniausiai taip apsiverkiu, kad jei ir turėčiau slogą, ji turėtų trauktis. Nuo česnakų pjaustymo rankos maloniai kvepia dar bent kelias dienas. O suvalgius dubenėlį šios aštrios sriubos, maloniai sušyla viduriai ir atitirpsta nosį (kiek valgiau, tiek kartų vėliau ėjau ieškoti nosinės).

Aštri pomidorinė

Produktai (3-4 porcijos)

* 1,5 stiklinės džiovintų pupelių (galima laisvai keisti konservuotomis)
* 2 skardinės smulkintų pomidorų
* 1 didelis svogūnas, susmulkintas
* 2 skiltelės česnako, susmulkintos
* 1 čili pipiras (pagal poreikį)
* druskos, juodųjų pipirų žirnelių, lauro lapų, baziliko, kitų prieskonių pagal skonį
* keletas stiklinių sultinio
* keli šaukštai alyvuogių aliejaus

1. Pupeles pamerkti kokioms 4 val. (ilgiau mirkyt nei 4val. prasmės nėra, greičiau jau nebeišvirs), po to virti iki 1val. sultinyje (sūdytame vandenyje: 1/4 arb. š. druskos kiekvienam puodeliui vandens, kuriame virsite).
2. Įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi pakepti svogūną, kol pasidarys skaidrūs, sudėti česnakus ir čili (jei norit, kad česnakai jaustųsi mažiau, juos dėti kartu su svogūnais) ir dar pakepti 1-2 min.
3. Į keptuvę supilti pomdorus ir patroškinti 5-10 min.
4. Pupelėms išvirus, keptuvės turinį supilti pas jas, sudėti likusius prieskonius ir pavirti, kol skoniai susimaišys.
5. Norint, sriubą galima sutrinti (prieš tai išėmus lauro lapus ir juodųjų pipirų žirnelius).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...