2009 m. spalio 18 d., sekmadienis

Tiesiog obuolių pyragas

Šis savaitgalis buvo kepinių savaitgalis. Pirmą kartą kepiau sausainius ir iš tikrųjų pirmą kartą kepiau obuolių pyragą, nuo kurio ir pradėsiu.
Ilgą laiką buvau nusižiūrėjusį gražuolį pyragą su grietine, bet kažkodėl paskutinę akimirką apsigalvojau. Receptas nėra kažkuo ypatingas, labiausiai sudomino į sudėtį įeinančios apelsinų sultys, bet jos ypatingo efekto nesuteikė... Vienintelis pakeitimas - aguonos, kurių atliko tikrai labai daug nuo sausainių gamybos.
Taigi -

Obuolių pyragas

Produktai:

* 4-5 vidutiniai obuoliai
* 1 arb. š. cinamono
* 3 šaukštai cukraus

* 2 puodeliai miltų
* 3/4 arb. š. kepimo miltelių
* 1/2 arb. š. druskos
* 1 šaukštas aguonų
* 3/4 puodelio aliejaus
* 1/3 puodelio apelsinų sulčių
* 1 puodelis cukraus
* 1 arb. š. vanilės ekstrakto
* 3 kiaušiniai

1. Obuolius nulupti, supjaustyti skiltelėmis ir sumaišyti su cinamonu ir 3 šaukštais cukraus.
2. Dubenyje sumaišyti miltus, druską, aguonas ir kepimo miltelius.
3. Kitame dubenyje suplakti aliejų, apelsinų sultis, cukrų ir vanilę.
4. Supilti skystus produktus į sausus, įmaišyti išplaktus kiaušinius.
5. Išriebaluotoje formoje (arba išklotoje sviestiniu popieriumi) paskirstyti pusę tešlos, sudėti pusę obuolių, ant jų supilti likusią tešlą ir ant viršaus sudėti likusius obuolius.
6. Kepti iki 180-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 75-90 min.. Jei obuoliai pradės per daug greitai skrusti, formą uždengti folija.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...