2012 m. vasario 21 d., antradienis

Varškiniai blynai

Užgavėnės! Kad jau pati diena reikalauja maisto gamybos, negalima tam priešintis.. Ypač kai už lango visu stiprumu spardosi pūga.
Šia proga jau kokį 5ąjį kartą bandžiau atrasti stebuklingąjį valgyklinių varškinių sklindžių receptą (pareklamuosiu visai neblogą Chemijos instituto valgyklą, esančią Goštauto gatvėje, kurioje ne tik tie blynai skanūs ))). Deja, ir šįkart tai buvo ne tie blynai. Taip, šitie labai purūs (nors prikrovus tiek kepimo miltelių, sodos, kitokio rezultato ir nesitikėčiau), minkšti ir skanučiai, bet vis tiek ne tokie, minkštumas ne toks :)
Originalus receptas reikalauja cottage cheese (sprendžiant iš nuotraukų, tai mums įprasta biri varškė), bet aš nutariau išbandyti neseniai atrastą kepinių varškę (ricotta wannabe).
Blynus galima paskaninti pridėjus citrusinių vaisių žievelių ar uogų, vaisių, tačiau šįkart nutariau nepersistengt ir pajusti gryno blyno skonį.
Iš nurodyto kiekio iškepa blynų 2 žmonėms užgavėniškai prisivalgyti arba 3-4 žmonėms pavalgyti normaliai. Kadangi aš užgavėniauju viena ir už 2 kol kas nevalgau, likusius dar šiltus blynus susluoksniavau, kiekvieną sluoksnį apibarstydama cukraus-cinamono mišiniu. Drėgmė, išsiskyrusi iš vėstančių blynų, iš cukraus padaro savotišką sirupą, kuriuo sulieti blynai skanūs ir šalti. Patys blynai nėra labai saldūs, tad galima arba pasididinti cukraus kiekį, arba tiesiog valgyti su saldžia uogiene/klevų sirupu :)

Varškiniai blynai

/
* 3 kiaušiniai
* 1 puodelis varškės
* 1 arb. š. vanilės ekstrakto
* 0,5 puodelio pieno
* 1 puodelis miltų
* 2 Š. cukraus
* 1 arb. š. kepimo miltelių
* 0,5 arb. š. sodos
* 0,25 arb. š. druskos

1. Dideliame dubenyje išmaišyti kiaušinius, varškę, vanilės esenciją ir pieną.
2. Mažesniame dubenyje prasijoti kartu likusius sausus produktus.
3. Per kelis kartus sausus produktus įsijoti ir įmaišyti į varškės masę. Nepersistengti, nes blynai nebus purūs!
4. Iš paruoštos tešlos įkaitintuose riebaluose kepti blynelius ant vidutinės ugnies (dėl varškės, esant didesniai ugniai, blynai gali pradėti svilti). Blynelius versti tik tada, kai viena pusė apskrus ir pakepti dar apie minutę, kol apskrus ir antroji pusė (vartant pirmyn-atgal, blynai prisisiurbs daugiau riebalų). Iškepusius blynelius galima dėti ant popierinių rankšluosčių sugerti riebalų perteklių.


/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...