Dėl to ilgokai svarsčiau, ar dėti ir šios sriubos receptą (ypač, kad aptikau beveik 2 identiškus receptus, įdėtus visai neseniai.. žodžiu, išvis nieko originalaus nebeparodysiu), bet pagalvojau, kad jei jau kiti dalinasi, kaip apkepinėja žuvų pirštelius, tai mano sriuba tikrai neprastesnė.
Dėl grybų recepte. Norėjau naudoti šaldytus (džiovinti būtų idealu, bet ne mano kišenei), tačiau jų kilogramas kažkodėl kainuoja dvigubai brangiau nei marinuotų, tad rinkausi pastaruosius (sunku suprasti, kodėl tiesiog šaldyti grybai, be jokio didelio žmogaus įsikišimo supakuoti į kartoninę dėžę, kainuoja daugiau už smulkintus, su žolelėmis acte marinuotus ir sutalpintus į dailų stiklainį...). Lengva rūgštelė nebuvo tai, ko norėjau, tačiau. Jei jūs galite rinktis, siūlau rinktis šaldytus/šviežius ar džiovintus grybus. Bijojau, jog dėl dedamų produktų sriuba išeis glitoka, bet neatsitiko nieko panašaus.
Kiekius rašiau maždaug ko kiek dėjau, drąsiai galima keisti pagal savo poreikius.
Perlinių kruopų sriuba su grybais ir pupelėmis
Produktai (priviriau 3,5 L sriubos):
* ~3 L sultinio
* stiklinė perlinių kruopų, išmirkytų
* sviesto + aliejaus kepimui
* 2 vidutiniai svogūnai
* 1 didoka morka
* 1 skardinė konservuotų pupelių (galima, žinoma, išsivirti ir patiems)
* kelios saujos džiovintų slyvų, supjaustytų
* 300 g grybų, apsmulkintų
* prieskonių: druskos, pipirų pagal skonį, čiobreliai, raudonėliai, gelsvė ar kitos žolelės jūsų nuožiūra
1. Užkaisti sultinį ir jame virti kruopas (virimo laikas priklauso nuo išmirkimo, geriausiu atveju apie 1 val.).
2. Kol kruopos verda, susmulkinti svogūnus, morkas ir apkepinti šias daržoves, kol suminkštės.
3. Pas bebaigiančias virti kruopas sudėti daržoves, pupeles, slyvas, grybus, virti dar ~25 min..
4. Iki virimo pabaigos likus 10-15 min., sudėti žoleles, padruskinti/papipirinti, jei reikia.
5. Tinka tiekti su grietine. Aš ant viršaus užbėriau šviežiai maltų pipirų ir įlašinau šiek tiek Worcesterio padažo.
Su valentino diena, beje :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą