2012 m. vasario 13 d., pirmadienis

Perlinių kruopų sriuba su grybais ir pupelėmis

Nemėgstu dėti paprastų receptų. Paprastais laikau tokius, kuriuos sugalvoju pati atsidariusi šaldytuvą, išknisus nesibaigiančius spintelių aruodus ar vaikščiodama parduotuvėje. Dažniausiai jokio iššūkio, jokios rizikos, jog receptas nepavyks, nes tiesiog eilinį kartą šlifuoju jau išmoktą įgūdį virtuvėj. Nepaprasti receptai tokie, į kuriuos kelias dienas spoksau inete/knygoj/žurnale ir darau atskirą apsipirkinėjimo reidą į parduotuvę reikiamų produktų, išbandau kažką pirmą kartą. Tokių patiekalų per savaitę prisikaupia tikrai nedaug, jei išvis atsiranda. Dėl to jau ilgokai čia nesirodė makaronų receptai, troškiniai, kruopų patiekalai, o vien saldumynai. Vis pagalvoju, kad reiktų įdėti svogūnų sriubos receptą, MB mėgstamiausio makaronų padažo ar firminio kuskuso paruošimą, bet.. per daug paprasta :|
Dėl to ilgokai svarsčiau, ar dėti ir šios sriubos receptą (ypač, kad aptikau beveik 2 identiškus receptus, įdėtus visai neseniai.. žodžiu, išvis nieko originalaus nebeparodysiu), bet pagalvojau, kad jei jau kiti dalinasi, kaip apkepinėja žuvų pirštelius, tai mano sriuba tikrai neprastesnė.

Dėl grybų recepte. Norėjau naudoti šaldytus (džiovinti būtų idealu, bet ne mano kišenei), tačiau jų kilogramas kažkodėl kainuoja dvigubai brangiau nei marinuotų, tad rinkausi pastaruosius (sunku suprasti, kodėl tiesiog šaldyti grybai, be jokio didelio žmogaus įsikišimo supakuoti į kartoninę dėžę, kainuoja daugiau už smulkintus, su žolelėmis acte marinuotus ir sutalpintus į dailų stiklainį...). Lengva rūgštelė nebuvo tai, ko norėjau, tačiau. Jei jūs galite rinktis, siūlau rinktis šaldytus/šviežius ar džiovintus grybus. Bijojau, jog dėl dedamų produktų sriuba išeis glitoka, bet neatsitiko nieko panašaus.
Kiekius rašiau maždaug ko kiek dėjau, drąsiai galima keisti pagal savo poreikius.

Perlinių kruopų sriuba su grybais ir pupelėmis

Produktai (priviriau 3,5 L sriubos):

* ~3 L sultinio
* stiklinė perlinių kruopų, išmirkytų
* sviesto + aliejaus kepimui
* 2 vidutiniai svogūnai
* 1 didoka morka
* 1 skardinė konservuotų pupelių (galima, žinoma, išsivirti ir patiems)
* kelios saujos džiovintų slyvų, supjaustytų
* 300 g grybų, apsmulkintų
* prieskonių: druskos, pipirų pagal skonį, čiobreliai, raudonėliai, gelsvė ar kitos žolelės jūsų nuožiūra

1. Užkaisti sultinį ir jame virti kruopas (virimo laikas priklauso nuo išmirkimo, geriausiu atveju apie 1 val.).
2. Kol kruopos verda, susmulkinti svogūnus, morkas ir apkepinti šias daržoves, kol suminkštės.
3. Pas bebaigiančias virti kruopas sudėti daržoves, pupeles, slyvas, grybus, virti dar ~25 min..
4. Iki virimo pabaigos likus 10-15 min., sudėti žoleles, padruskinti/papipirinti, jei reikia.
5. Tinka tiekti su grietine. Aš ant viršaus užbėriau šviežiai maltų pipirų ir įlašinau šiek tiek Worcesterio padažo.

/


Su valentino diena, beje :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...