2009 m. rugsėjo 2 d., trečiadienis

Makaronai su citrininiu padažu


Pradėjus galvoti, kokį čia dar receptą įdėjus, pajutau krizę. Viskas atrodė netinkama, bet. Vieną specialų patiekalą atradau.
Tik atsiradus ,,Iki'' Gurmanų makaronams, mama iškart juos nupirko ir liepė surast kokį įdomesnį padažą prie jų, kuris būtų lengvas ir gaivinantis... Būtent tokį ir pavyko rasti, light and refreshing :) Originaliame recepte naudojami spaghetti, kurie tikrai idealiai tam tinka, tačiau valgoma buvo ir su kitokiais makaronais. Skonis tikrai gaivus, idealu tiems, kurie mėgsta citrusinius vaisius, žinoma :)

Makaronai su citrininiu padažu

Produktai (4-5 porcijos):
  • 500 g makaronų
  • 4 arb. š. sviesto
  • 2 arb. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 česnako skiltelės, susmulkintos
  • 1 sultingos citrinos sultys
  • 1 citrinos žievelė
  • 2 puodeliai grietinės
  • druskos pagal skonį
  • daug kieto sūrio (pvz., parmezanas)
  • saujelė šviežių petražolių, sukapotų (nebūtinai)
  1. Pagal instrukciją išvirti makaronus al dente.
  2. Keptuvėje ant silpnos ugnies ištirpinti sviestą kartu su alyvuogių aliejumi, pakepinti smulkintą česnaką.
  3. Į keptuvę supilti didžiąją dalį citrinos sulčių (šiek tiek reikės pabaigai) ir dar labiau sumažinti liepsną.
  4. Sudėti grietinę, išmaišyti, pridėti smulkintas citrinos žieveles ir pasūdyti pagal skonį.
  5. Padažą sumaišyti kartu su makaronais ir šią masę patalpinti į karščiui atsparų indą.
  6. Uždengus folija kepti iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, vėliau atidengti ir dar 7-10 min. paskrudinti (ne per ilgai, kad makaronai neišdžiūtų).
  7. Ištraukus iš orkaitės, makaronus dar papildomai apšlakstyti citrinos sultimis ir pabarstyti dideliu kiekiu sūrio. Galima patiekti su petražolėmis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...