Įdarytos bulvės
Produktai (2 porcijos):
* 2 didelės bulvės
* pora šaukštų aliejaus
* 1 šaukštas sviesto
* 1 svogūnas, susmulkintas
* 150g šoninės, supjaustytos mažais kubeliais
* 100g pievagrybių, supjaustytų
* ~100g sūrio, sutarkuoto
* druskos, pipirų pagal skonį
1. Bulves gerai nuplauti, odelę pabadyti šakute, ištepti aliejumi, ir patalpinti įkaitintoje orkaitėje 40-60 min..
2. Per tą laiką ant sviesto pakepinti šoninę, svogūnus, kol pasidarys permatomi, ir ten pat įmesti pievagrybius dar šiek tiek apkepti. Įdėti prieskonių pagal skonį.
3. Iškepusias bulves perpjauti per pusę, saugiu atstumu nuo žievės išskobti turinį. Į gautą įdubą sudėti pakeptus produktus, ant viršaus užberti sūrio.
4. Paruoštas bulves sudėti į įkaitintą orkaitę, ir kepti, kol išsilydys sūris. Patiekti su grietine.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą