2009 m. rugsėjo 17 d., ketvirtadienis

Daržovių casserole

Nepamenu, kada paragavau šio patiekalo ,,Forte'' (galbūt tai buvo Balkanų dienos?), bet jo paprastumas visad žavėjo ir tikėjau, kad kada nors kažką panašaus padarysiu pati. Ta diena išaušo. Internete ieškojau kažko panašaus, kai ką pridėjau/pakeičiau pati... Daugiausia klausimų kilo dėl baklažanų: įtrinti druska ir leisti ,,nusisunkti'', ar ne ? Pasirinkau antrąjį variantą, gal jis ir nebuvo teisingiausias.
Išėjo ne taip skaniai kaip ,,Forte'' (gal sūrio reikėjo ryškesnio, gal dar kažko), ir tik dar kartą įsitikinau, kad baklažanas - ne mano daržovė, nes, kaip anksčiau jis man atrodė beskonis, toks pasirodė ir šį kartą... Gal darau kažką negerai :) Taigi, tikra, gal netikra, gal tik pretenduojanti į šį statusą, bet - mano casserole.

Produktai (2 porcijos):
* 1 nedidelis baklažanas
* 2 didokos bulvės
* 4 pomidoriukai
* ~15 riekučių rūkytos dešros
* 150g sūrio (naudojau Rokiškio, manau koks įmantresnis tiktų geriau)
* sviesto kepimui
* 1 nedidelis svogūnas, susmulkintas
* 1 česnako skiltelė susmulkinta
* pora šaukštų aliejaus
* druskos, pipirų, kitų prieskonių pagal skonį

1. Pradėjau nuo keptuvėje kepamų dalykų: išlydžiau sviestą, jame ant lėtos ugnies iki rudumo pakepinau svogūnus, dar kelioms minutėms ten įmečiau česnakus.
2. Pakepintą gėrį sudėti į paruošto indo dugną, ant jo sudėti griežinėliais supjaustytas daržoves ir dešrą. pabarstyti prieskoniais ir apšlakstyti aliejumi.
3. Uždengus folija, kepti 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40min.
4. Po to foliją nuimti, užberti sūriu ir dar apie 20min. pakepti.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...