2010 m. spalio 3 d., sekmadienis

Bem Casados - braziliški vestuviniai pyragėliai

Štai ir sudalyvavau gražiausioje meilės šventėje, kuri privertė daug susimąstyti. Tai diena, kai tėra viena gražiausia mergina - nuotaka, jaunikis beveik per pusę Lietuvos atvyksta savo svajonių automobiliu į namus parsigabenti svajonių moters, o jiems abiems važiuojant link savo bendro gyvenimo, iš paskos skrieja auksiniai lapai... Nors ir nesu kažkokia romantikos fanatė ar besiveržianti prie altoriaus, širdis suspurdėjo iš balto pavydo :)
Mano misija šioms vestuvėms buvo jau minėtas vestuvinis saldumynas. Kad ir ilgai rinkausi, vis tiek negerai pasirinkau: kepinys buvo labai per minkštas gabenimui, nors ir skanu.
Ir dar visokių nelaimių atsitiko, pvz., nutariau pati iš saldinto sutirštinto pieno ,,stebuklingoje'' mikrobangėje gauti dulche de leche, ir nemažai sau bėdų prisikūriau (primiršau, kad verdantis pienas linkęs labai pūstis, o ir gauta karamelinė masė buvo įkyriai lipni lyg klijai), o cukrinį glajų sugebėjau padaryti jau tokį skystą, kad sausainiai buvo tiesiog šlapi (pas mane likę pastovėję šaldytuve kelias dienas buvo jau normalios konsistencijos, bet kokie jie išliko pas jaunuosius, būdami sandariai užrišti, neišdrįsau paklausti). Norėčiau pabandyti dar kartą, kitoms vestuvėms :)
Taigi, dvi minkštos puselės, sulipdytos saldžia karamele ir aplietos cukriniu glajumi happily ever after - bem casados

Bem Casados

Produktai (išėjo 28 pyragėliai)

* 4 kiaušiniai, baltymai atskirti nuo trynių
* 4 Š. cukraus
* 1 arb. š. kepimo miltelių
* 7 Š. miltų

* skardinė saldinto kondensuoto pieno

* 2 puodeliai cukraus pudros
* 0,5 puodelio šilto vandens

1. Miltus prasijoti su kepimo milteliais.
2. Baltymus išplakti iki standžių putų (naudojausi patarimais iš čia, ir išėjo tiesiog stebėtinai puikiai), beplakant suberti cukrų.
3. Po vieną atsargiai įmaišyti trynius, virš masės užsijoti miltus ir vėl atsargiai įmaišyti į baltymus (geriausia tam didelis medinis šaukštas arba silikoninė mentelė).
4. Gautą masę dėti po vieną šaukštą ant sviestinio popieriaus (galima pradžioje ant jo nusipiešti apskritimų kontūrus; diametras - apie 5 cm) ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 min., arba kol paplotėliai lengvai pageltonuos. Ištraukus iš orkaitės, leisti atvėsti ant grotelių.

(5. Kaip iš saldinto kondensuoto pieno gauti dulche de leche, savo unikalų būdą matyt turi kiekviena šeimininkė, bet galiu pasiūlyti *virti skardinėje ilgai ilgai įstačius į didesnį puodą su vandeniu; * kaip ir aš, bandyti kaitinti 10 min. mikrobangėje, pamaišant kas 2 min. (rinktis labai didelį indą, kad po to nereiktų plauti visos mikrobangės); * iškart nusipirkti Rududu)

6. Atvėsusius sausainėlius suklijuoti po 2 su šaukštu dulche de leche.
7. Cukraus pudrą ištirpdyti šiltame vandenyje ir šiame tirpale mirkyti suklijuotus pyragėlius. Padėti nusivarvėti ant grotelių arba sviestinio popieriaus.

(8. Pagal tradicijas, pyragėlius individualiai suvynioti į popierių, o jaunieji juos išdalina savo svečiams pasibaigus šventei :>)




Recipe in English
Brazilian wedding cakes - Bem Casados

* 7 Tbsp flour
* 1 tsp baking powder
* 4 egg whites
* 4 egg yolks
* 4 Tbsp sugar

* 1,5 cup dulche de leche

* 2 cups confectioner's sugar
* 0,5 cup warm water

1. Sift together flour and baking powder
2. Whisk egg whites in another bowl until they form stiff white peaks (add sugar while whisking).
3. Gently incorporate the egg yolks one at a time. Sprinkle flour and baking powder mixture and once again gently incorporate without deflating the whites (big rubber spatula will do it nicely).
4. Drop the batter with a teaspoon on the baking sheet trying your best to form round mounds (about 5 cm diameter) and bake in the oven at 200 degrees of Celsium for about 10 minutes or until cakes become lightly golden.
5. Transfer baked cookies on the wire rack and let them cool completely.
6. Combine 2 cakes by putting a teaspoon of dulche de leche between them.
7. Dissolve confectioner's sugar in a warm water, then put every paired cake in and cover them with the syrup. Dry cakes on the wire rack or baking sheet.

4 komentarai:

  1. Nežinia, kaip ten kas su tais sausainėliais nutiko pas jaunuosius, bet čia jie atrodo tikrai labai gražūs ir skanūs :) Tokie tikrai tirpstantys burnoje. Ir įpakavimas toks paprastutis, bet labai mielas. Šaunuolė! :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ooooo kokie mieli, norėčiau paragaut :> beje jau turim info dėl 6dienio - 16:20 Kavos klube. Lauksiu ten patvirtinimo, kad dalyvausi ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Geras, kokie šaunūs ir...be galo įdomūs.ir visai negirdėti ;) labai labai..

    AtsakytiPanaikinti
  4. to sauletavirtuve: ačiū už palaikymą :>
    to Indrė: labai dėkoju už suorganizuotą susitikimą, buvo be galo smagu :)
    to boruze vardu baime: internetas visagalis, visokių įdomybių susirandi, kai nori :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...