Kai tik pamačiau šį tortą Virtuvėje. Nuo...Iki..., iškart sau pasakiau: reikia.
Gamyba labai paprasta (tik pačios sau apsunkinom gyvenimą tuo, kad kepėm 2 atskirus biskvitus - pabijojom savo lygaus pjaustymo ypatumų), o skonis - dekadentiškas. Valgai ir supranti, kad valgai tiesiog kokybišką, rimtą tortą (nors visi piktybiškai jį vadino pyragu), kurio skonis stovint vis gerėja (bent taip teigia mama, valgiusi jį visą savaitę).
Jo puošybai pagaliau panaudojau jau kadais pirktą konditerinį švirkštą, beeet, kadangi, kaip ir visada, man transportuojant šilumai jautrius kepinius namo, buvo stebėtinai karšta, ir visas tas papuošimas atsidūrė ant indo sienelių lipnios, rudos masės pavidalu. Vos neapsiverkiau pamačius, kas liko iš mano taip kruopščiai darytų papuošimų :(
Taigi, karališkas, austriškas, Zacherio tortas:
Zacherio tortas
Produktai (bendra išeiga - 1,5 kg<)
Tešlai:
* 150 g sviesto, minkšto
* 125 g miltelinio cukraus
* 8 kiaušiniai (tryniai atskirai nuo baltymų)
* 200 g juodojo šokolado (50-55 proc.)
* 125 g miltų
Pertepti:
* 250 g abrikosų džemo
* 1 Š. citrinos sulčių (dėjau daugiau, nes labai tinka ir skanu)
Glaistui (atliko dar apie 1/2 puodelio):
* 200 g juodojo šokolado
* 150 g miltelinio cukraus
* 200 mL grietinėlės (riebios)
* 1/2 arb. š. vanilės esencijos
1. Tešlai sviestą išsukti su cukrumi iki purumo, įmaišyti po vieną trynius.
2. Šokoladą išlydyti virš verdančio vandens vonelės, ir atsargiai supilti į pasiruoštą masę (žiūrėti, kad nebūtų labai karšta, nes gali sutraukti kiaušinį). Įmaišyti prasijotus miltus.
3. Baltymus išplakti iki standžių putų. Visų pirmą įmaišyti tik 1/4 jų, po to likusius. Nepersistengti su maišymu, te lieka dar truputį ne iki galo išmaišyta.
4. Tešlą sukrėsti į išsviestuotą formą (sviesto negailėti, nors gal geriau būtų sviestinis popierius ar net silikoninė forma, nes šiek tiek prikepa) ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-55 min., arba kol įkištas į vidų pagaliukas liks sausas.
5. Iškepus ištraukti ir palikti pravėsti kelias minutes ant grotelių. Visai atvėsusį - perpjauti pusiau.
6. Džemą gerai išmaišyti su citrinos sultimis, ir geriausiai būtų pertrinti per sietą. Juo pertepti biskvito lakštus, šonus bei viršų.
7. Glaistui visus produktus šildyti ir maišyti iki vientisos, lygios masės. Aplieti tortą, aplyginti su peiliu.
8. Paruoštą tortą dėti pailsėti kelioms valandoms į šaldytuvą. Jei pageidaujama, galima šiek tiek papuošti.
Šaltinis: Virtuvė. Nuo...Iki... 2010 05
Jau kaip smagu, kad Virtuves receptrai naudojami :)
AtsakytiPanaikintiO dar noreciau paklausti, gal noretum sudalyvauti tinklarastininku renginyje? http://zaidziamevirtuve.blogspot.com/2010/06/tarptautine-tinklarastininku-diena.html
žinoma, kad naudojami :) dar keletas išbandytų laukia savo pasirodymo bloge, o dar daugiau laukia savo pagaminimo :)
AtsakytiPanaikintiRenginys atrodo labai viliojantis ir įdomus, bet, deja, niekaip :S
Aš šitą pagal tą patį receptą irgi žadu kepti savo mieliausio gimtadieniui :) tikiuos ir man pavyks taip gražiai, kaip tau ;)
AtsakytiPanaikintiO aš apie tokį tortą net nesu girdėjęs (tuo labiau ragavęs), bet manau, kad geri draugai gimtadieniui pagaminti neatsisakytų :D
AtsakytiPanaikintiŠį tortuką mano dėdė kepė jau du kartus(tik receptą rado žurnale), nuo šiol tai mėgstamiausias mano saldumynas, bandysiu kepti ir pati :)
AtsakytiPanaikintiNa, pagaliau suradau komentarus, kad šis tortas skanus. Tik man neaišku, kodėl šio torto receptai skiriasi?
AtsakytiPanaikinti