Žinojau, kad važiuosiu namo, kuriuose yra vaflinė... Kaip gi, turint mielių, neišsikepus mielinių vaflių? Ir šįkart išbandyti teko šaltąjį tešlos kildinimą. Nors vertinau ganėtinai atsargiai, viskas pakilo puikiai, bijoti nėra ko :)
Šiek tiek paieškojus įdomesnių vaflių receptų, rezultatas aprašytas žemiau. Mamai patiko, man irgi. Valgėm su plakta grietinėle, nors, manau, skanu ir vieni. Beje, jie nėra labai saldūs.
Mieliniai vafliai su bananais
Produktai (2-3 žmonėms prisivalgyti)
* 4 šaukštai (60 g) išlydyto sviesto (~40 laipsnių)
* 1 didokas puodelis pieno (~40 laipsnių)
* 1 arb. š. vanilės ekstrakto
* 2 puodeliai miltų
* 1 Š. rudo cukraus
* 1,5 arb. š. sausų mielių arba ~25 g šviežių
* 0,5 arb. š. druskos
* 1 arb. š. cinamono
* 0,5 arb. š. malto muskato
* 0,25 arb. š. malto imbiero
* žiupsnis maltų gvazdikėlių
* 2 išplakti kiaušiniai
* 2 dideli prinokę bananai, sutrinti
* 2 Š. grietinės
1. Inde sumaišyti pieną, sviestą ir vanilę.
2. Dideliame inde kartu sumaišyti miltus, cukrų, mieles ir visus prieskonius.
3. Supilti skystus ingredientus ir gerai išmaišyti. Uždengti (pvz. maistine plėvele) ir įdėti į šaldytuvą. Palikti tenai per naktį (arba tiesiog 12-24 valandoms).
4. Tešlą išimti iš šaldytuvo maždaug 30 min. iki kepimo, kad spėtų sušilti iki kambario temperatūros.
5. Bananus išmaišyti su grietine, šią masę įmaišyti į atšilusią tešlą.
6. Į kepyklę dėti po porą šaukštų masės ir kepti, kol paruduos (o ruduoja ganėtinai greitai).
Labai skanūs vafliai, šiandien kepėm. Man jie tokie labai tinkami žiemai pasirodė- kvepia Kalėdom. Čia turbūt prieskoniai savo duoda. Ačiū už receptą. Pirmą kartą kildinau tešlą šaldytuve.
AtsakytiPanaikinti