2010 m. balandžio 11 d., sekmadienis

Duonos, obuolių ir migdolų pudingas


et, koks milžiniškas mano apsileidimas. Bet matyt dėl to, kad pavasaris. Dėl to, kad mylimas žmogus pavogia visą laisvą laiką. Dėl to, kad taip gera sėdėti Vingio parke iki gilios sutemos klausantis sugrįžusių paukščių čiulbėjimo ir geriant vyną. Ir pasivaikščiojimai po miestą, užeinant mielo deserto į vietinę kavinukę, pagaliau tokie giedri. Arba gera tiesiog sėdėti namie lyjant lietui ir pjaustyti 1,5 kg svogūnų prancūziškai sriubai (juk kažkam ji taip patinka... :)).
Ir viso šito fone, noriu pasidalinti bent vienu mažyčiu receptu, tinkamu tiems lėtiems savaitgalio pusryčiams, kai svajoji apie kvapnų ir drėgną obuolių pyragą, bet per daug tingisi jį gaminti :>

Duonos, obuolių ir migdolų pudingas

Produktai (2 asmenims):

* ~ 6-7 riekės padžiūvusio batono
* 3 kiaušiniai
* 1,5 stiklinės pieno
* 2 obuoliai, supjaustyti plonomis riekelėmis
* didelė sauja migdolų drožlių
* 1 a. š. vanilinio cukraus
* 4-5 Š. cukraus
* 1 a. š. cinamono
* 1 a. š. sviesto

1. Batoną supjaustyti kubeliais ir suberti į išsviestuotą formą.
2. Ten pat suberti obuolius, išmaišyti.
3. Kiaušinius išplakti su pienu ir cukrumi (taip pat ir vaniliniu). Šiuo plakiniu užpilti batoną, pamaišyti ir leisti pabrinkti apie 20 minučių.
4. Prieš kepant, viršų apibarstyti riešutais, cinamonu ir kepti 30-40 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (maniškėj nepaklusnioj orkaitėj jau ir po 30 min. viršus lengvai nudegė..).


3 komentarai:

  1. "...pjaustyti 1,5 kg svogūnų prancūziškai sriubai..." - ašaros akyse susikaupė vien perskaičius :)
    O pudingas - mmm! Kvepia jau per monitorių :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. va, pagaliau radau receptą kur sunaudoti sudžiuvusį batoną, kurio pas mus tonos pastoviai susikaupia... dėkui :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. to Žalia Varna:
    kažkaip jau mažai ir verkiu juos bepjaustydama, išsiverkiau anksčiau :) ir žinau neblogą būdą, kaip kovoti su ašarojimu - burnoj laikyti gurkšnį vandens bepjaustant. Jei svogūnai nėra žudantys, tikrai padeda ;)

    to Egidija:
    prašom prašom, tikiuos patiks :) mano šaldytuve batonas retas svečias, bet dėl tokio skanumyno visai verta kartais nusipirkt ir specialiai padžiovint :>

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...