Ir viso šito fone, noriu pasidalinti bent vienu mažyčiu receptu, tinkamu tiems lėtiems savaitgalio pusryčiams, kai svajoji apie kvapnų ir drėgną obuolių pyragą, bet per daug tingisi jį gaminti :>
Duonos, obuolių ir migdolų pudingas
Produktai (2 asmenims):
* ~ 6-7 riekės padžiūvusio batono
* 3 kiaušiniai
* 1,5 stiklinės pieno
* 2 obuoliai, supjaustyti plonomis riekelėmis
* didelė sauja migdolų drožlių
* 1 a. š. vanilinio cukraus
* 4-5 Š. cukraus
* 1 a. š. cinamono
* 1 a. š. sviesto
1. Batoną supjaustyti kubeliais ir suberti į išsviestuotą formą.
2. Ten pat suberti obuolius, išmaišyti.
3. Kiaušinius išplakti su pienu ir cukrumi (taip pat ir vaniliniu). Šiuo plakiniu užpilti batoną, pamaišyti ir leisti pabrinkti apie 20 minučių.
4. Prieš kepant, viršų apibarstyti riešutais, cinamonu ir kepti 30-40 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (maniškėj nepaklusnioj orkaitėj jau ir po 30 min. viršus lengvai nudegė..).
Idėja iš http://www.zaidimuaikstele.lt/
"...pjaustyti 1,5 kg svogūnų prancūziškai sriubai..." - ašaros akyse susikaupė vien perskaičius :)
AtsakytiPanaikintiO pudingas - mmm! Kvepia jau per monitorių :)
va, pagaliau radau receptą kur sunaudoti sudžiuvusį batoną, kurio pas mus tonos pastoviai susikaupia... dėkui :)
AtsakytiPanaikintito Žalia Varna:
AtsakytiPanaikintikažkaip jau mažai ir verkiu juos bepjaustydama, išsiverkiau anksčiau :) ir žinau neblogą būdą, kaip kovoti su ašarojimu - burnoj laikyti gurkšnį vandens bepjaustant. Jei svogūnai nėra žudantys, tikrai padeda ;)
to Egidija:
prašom prašom, tikiuos patiks :) mano šaldytuve batonas retas svečias, bet dėl tokio skanumyno visai verta kartais nusipirkt ir specialiai padžiovint :>