2010 m. gruodžio 20 d., pirmadienis

Pupelių ir saulėje džiovintų pomidorų sriuba

Viskas. Viskas. Viskas pagaliau baigėsi. Liko tik toliau džiaugtis kalėdinių skanumynų gamyba, paskaityti knygą, kuri jau kelias savaites ramiai gulėjo prie mano lovos (tarsi kas būtų drįsęs nešiotis šį 2,863 kg beveik nekilnojamą turtą..).
Tenoriu pagaliau pasidžiaugti tuo pojūčiu, jog niekam nieko nesu skolinga, nieko nebeturiu padaryti. Tik išsikepti linzer sausainių su aviečių uogiene ir išsivirti pašteto su brendyje paskendusiomis spanguolėmis ir skrudintais lazdynų riešutais...
Ir kadangi vis dėlto dar ne Kalėdos, o aš visą savaitę svajojau sudalyvauti Salierų savaitėje, tad atiduodu šią paskutinę skolą (tikiuosi, dar spėju) ir slenku ilsėtis...
Ši sriuba be galo, be krašto paprasta, bet ji turi tokį ypatingą sriubinį skonį ir kvapą, kad kiekvieną kartą ranka pati nevalingai kilo įsipilti pakartojimui.. :) Tą sriubiškumą suteikia saulėje džiovinti pomidorai, tad jų tikrai nevalia praleisti, o dar geriau būtų ir nepagailėti. Aš dar įdėjau papildomai konservuotų pievagrybių, bet daug verčiau įmesčiau saujelę džiovintų miško grybų, būtų idealu :)

Pupelių ir saulėje džiovintų pomidorų sriuba

* alyvuogių aliejaus kepimui
* 1 svogūnas, susmulkintas
* 2 saliero stiebai, susmulkinti
* 2 skiltelės česnako, susmulkintos
* 900 mL sultinio
* 950 g išvirtų sviestinių pupelių (butter beans; naudojau paprastas baltas)
* 4 Š. saulėje džiovintų pomidorų pastos (susmulkinau aliejuje konservuotų džiovintų pomidorų)
* 1 arb. š. džiovinto rozmarino ir/ar čiobrelio
* druskos, pipirų pagal skonį
* tarkuoto kieto sūrio (nebūtina)

1. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepinti svogūnus, kol šie suminkštės. Sudėti salierus ir česnakus bei pakepti dar kelias minutes.
2. Keptuvės turinį supilti į puodą, kuriame jau yra pupelės, pomidorų pasta, sultinys ir prieskoniai. Užvirti ir virti ant mažos ugnies dar apie 15 minučių.
3. Patiekti galima ant viršaus užbėrus tarkuoto sūrio, bet skanu ir taip :)

/

Šaltinis: 200 super soups

11 komentarų:

  1. Kad tu žinotum, kaip aš dabar tokios sriubos norėčiau...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ir kaip gi taip įmanoma jau pirmadienio vakarą sėdėti visus darbus pasidarius, kai dar iki švenčių 4 dienos??? Ar čia reikia labai anksti juos pradėti daryti, ar mažai darbų suplanuoti :)) ?
    P.S. Mhmmm, receptas skamba puikiai... Bus išbandyta ir mano virtuvėje!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kaip aš norėčiau bet kokios sriubos...

    Man liko 1 egzas ir 2 rezultatai... Yes :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Skani sriubytė atrodo. Jei čia pupelės tik nebūtų tokios brangios.. Reikės kiek liks nuo Kūčių sunaudoti :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Egle, aciu uz recepta! Sriuba labai patiko ir ieina i pastovu repertuara :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kortyna, ech, ir pati dabar mielai prisimenu, kad turiu užsilikusių džiovintų pomidorų, tik deja, kitam mieste.. :)

    Giedre, kai dirbi non-stop 2 mėnesius, kažkurią savaitės dieną gi turi pagaliau tai baigtis :D

    Indre, man vis dar 3 egzaminai liko, bet kadangi jau po švenčių, tai nebe taip svarbu :>

    Medėja, negi tikrai pupelės tokios brangios ? Lietuvoje kaip tik džiovinti pomidorai delikatesas, kurį galima tik akcijų metu nusipirkt :D

    Dautarte, nėr už ką ;) pati artimiausiu metu vėl kartosiu, per daug paprasta gamyba, kad būtų galima susilaikyt.. :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Nuostabi sriuba šaltiems žiemos vakarams...skaitau receptą ir net laižausi...mmm...pasakiška :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Deretu pamineti,kad pupeles reikia pries verdant mirkyti beveik 5 val. Deja, tai supratau veliau,ir dabar sriuba verda jau 30 min,jos dar kietokos.

    AtsakytiPanaikinti
  9. na, kuriuo būdu jus gaunate virtas pupeles, čia, grubiai tariant, jūsų reikalas. Aš dėjau konservuotas, jau iškart išvirtas, manau, didžioji dalis taip daro, nes taupo laiką. Jei verdate patys, tai manau, derėtų pasiskaityti tai, kas parašyta ant džiovintų pupelių pakuotės, nors čia irgi, jau iš močiučių ir mamų žinoma, kad džiovinti daiktai mirkomi... Jei neturit tiek laiko mirkymui, galima užpilti pupeles verdančiu vandeniu, mirkyti užteks trumpiau. O jei nutarėt sumesti džiovintas pupeles iškart į sriubą su pomidorais, deja, greičiausiai, jos taip ir liks kietokos, nes dėl rūgšties iš pomidorų sustabdomas ankštinių virimas.
    Tikiuos, kad sriuba bet kokiu laiko sanaudų atveju patiks :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Finale viskas gavosi labai skaniai,dejau dar ir dziovintu misko grybu kaip siulet;)

    AtsakytiPanaikinti
  11. puiku, kad pavyko ir patiko :)
    tikiuos, jei kartosit, atmetus pupelių problemą, bus dar geriau :))

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...