Taigi. Be komentarų.
Kakaviniai vafliai
* 2 stiklinės miltų
* 2 stiklinės miltų
* 2,5 arb. š. kepimo miltelių
* 0,5 arb. š. druskos
* 3-4 Š. kakavos (spręsti iš akies, prisiminti, kad sausas kakavos-miltų mišinys patamsės sumaišytas su skystais produktais)
* 4 kiaušiniai, tryniai atskirti nuo baltymų
* 6 Š. cukraus
* keli lašai romo esencijos
* 2 arb. š. vanilinio cukraus
* 50 g sviesto, išlydyto ir atvėsinto
* 2 stiklinės pieno
1. Pirmus keturis produktus išsijoti dideliame dubenyje.
2. Trynius išplakti su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, kol masė pabals. Įmaišyti romo esenciją, sviestą ir pieną.
3. Įmaišyti skystus produktus į sausus, nepersistengti. Tešla turi būti grietinės tirštumo, jei yra ne taip, pakoreguoti miltais/pienu.
4. Atskirai iki standumo išplakti baltymus ir juos atsargiai įmaišyti į gautą tešlą.
5. Dėti po keletą šaukštų į įkaitintą vaflinę ir kepti keletą minučių (priklauso nuo naudojamos vaflinės).
Vyšnių padažas su prieskoniais ir romu
* 1,5 stiklinės vandens
* 1 Š. krakmolo (jei padažas atrodys per skystas, galima ir daugiau)
* 25 g sviesto
* 450 g vyšnių be kauliukų (naudoju šaldytas)
* 2 Š. rudojo cukraus
* po ~0,5 arb. š. cinamono, malto kardamono, malto muskato
* 2 arb. š. vanilinio cukraus
* 2 arb. š. citrinos sulčių
* 30 mL rudojo romo
1. Prikaistuvyje išlydyti sviestą, suberti, vyšnias, cukrų, supilti 1 stiklinę vandens ir išmaišyti, kad ištirptų cukrus. Leisti užvirti.
2. Likusioje pusėje stiklinės vandens, išmaišyti krakmolą ir supilti į vyšnias, kai šios užvirs. Suberti prieskonius, vanilinį cukrų ir leisti dar kartą užvirti.
3. Nukėlus nuo ugnies supilti citrinos sultis ir romą, paragauti, ar netrūksta cukraus, ir jau galima tiekti.
Originalus receptas: http://www.zaidimuaikstele.lt/
P.S.: o raidės vis tiek tokios pat mažos.......
Kaip kaip skanu, įsimylėjau! kaip gyveni?
AtsakytiPanaikintiNiam man tokių vyšnaičių dabar. Noriu savaitgalio - tada viskas bus gerai ir bus galima kažką gaminti (clap) ;D
AtsakytiPanaikintiO Die, kokios nuotraukos... tiesiog užburia. Noriu noriu :))
AtsakytiPanaikintiP.S. Koks blogietis tas blogger'is :)
Įsivaizduoju, kad tas padažas ne tik skanus, gražus, bet ir kvapnus :)
AtsakytiPanaikintiŽivile, tikrai skanu, ir pasidaryti visai nesunku ;) o gyvenu intensyviai, nieko nespėju padaryti.. Nežinau, kodėl man taip atrodo, bet jaučiuosi tau skolinga kokį pasisėdėjimą su arbata :>
AtsakytiPanaikintiIndre, aš irgi svajoju apie savaitgalį, nes laukia keliolika valandų kalėdinio kepimo, net neįsivaizduoju, kiek kg miltų ir sviesto reikės parsitempti :)))
Asta, aha, šitie vafliai net man pačiai pasirodė stebėtinai fotogeniški, užtat nepasikuklinau ir sudėjau tokias milžiniškas nuotraukas :D o ir pati jų norėčiau, nes šie kepti... spalio viduryje :>
Medeja, taip, padažas dieviškas, mes specialiai jam (ir karštam šokoladui) turim romo atsargų :> o jei nepatingėčiau surišti kokį marlės maišelį, tai dar įmesčiau jame gvazdikėlių, cielo kardamono, žvaigždanyžio... mmm :))
o, tu matai skolinga, tikrai neatsisakyčiau tokio malonumo :) o kur tavo gimtasis miestas?ir kur daugiausia praleidi laiko?
AtsakytiPanaikintiklausiu, nes aš ne Kaune, ir nežinau ar jame bebūsiu, bet susitikt norėtųsi...
o, puiku :) šiaip bazuojuosi Vilniuje, bet tarpušvenčiu būsiu Kaune.. šiaip manau, gal susitarkim el. paštu ? (egle.pociute @ gmail.com)
AtsakytiPanaikintiP.S. o tavo ankstesnį įrašą tai google reader'is rodo :>
AtsakytiPanaikinti