2010 m. liepos 28 d., trečiadienis

Kokosinės madeleinės

Sėdžiu visa paskendusi aromatuose (nesėkmingai renkuosi kvepalus), ir svajoju apie levandų laukus. Namie ant palangės palikau du apgailėtinus levandų daigelius, kurie vieninteliai prasikalė iš daugybės sėklų. Ir jau ryt sužinosiu, ar jie tebegyvi.
Liūdna darosi pagalvojus, kad teks palikti šią šalį, nors ir nelabai svetingą. Ant sofos jau išmėtyti nusipirkti prieskoniai (nors ir nesu didelė Tailando virtuvės mylėtoja, nežinau kodėl pirkau tas citrinžoles ir kario lapus), įvairiausi virtuvės rakandai (gerai, kad bagažą pasididinau iki 20 kg, nes tie mieli ramekinukai vis dėlto sveria), o kur dar sūriai, šokoladai, gėrimai.... Grrrrr. Dabar mielai kepčiau braškių pyragą, kurį nusižiūrėjau, bet vietinės parduotuvėlės kažkodėl stokoja pasukų. Užtat jos turi tiesiog dieviško skonio buivolių pieno mozzarellos, kuri iš tikrųjų yra didžiausias mano atradimas čia Anglijoje. Ir tų skanių kruasanų, kurių dieta keli vietoj pietų ir dar vienas desertui paliko žymę mano siluete.
Levandas prisiminiau ne veltui, nes kepinį, kurį tuoj tuoj jau aprašysiu, įsivaizduoju tiesiog tobulą su tuo provansiško aromato šlakeliu, kaip ir dera prancūziškam kepiniui. Bet pradžiai gaminau su daug įprastesniais prieskoniais - kokosu ir laimo žievele. Neturėjau sąlygų išbandyti visų tų įmantrybių, kurių pagalba galima pagaminti tikrąsias idealias madeleines, bet ir šios buvo naminės, šiltos, karameliniu paviršiumi bei minkštu vidumi.

Kokosinės madeleinės

Produktai (išsikepė 25 nedideli vienetai):

* 1 didelis kiaušinis
* 1 didelio kiaušinio baltymas
* 3 Š. cukraus (naudojau rudąjį)
* šlakelis vanilės esencijos
* 70 g miltų
* 70 g miltinio cukraus
* žiupsnelis druskos
* 90 g sviesto, išlydyto ir atvėsinto; + formelėms ištrinti
* 5-6 Š. kokoso drožlių
* 1 laimos žievelės

1. Dideliame inde kartu iki purumo išplakti kiaušinį, baltymą, cukrų ir vanilę.
2. Kitame inde kartu prasijoti miltus, miltinį cukrų ir druską.
3. Sausus produktus atsargiai įmaišyti į skystus iki vientisos masės.
4. Atsargiai įmaišyti atvėsusį sviestą, kokoso drožles ir žieveles, kol pasiskirstys tolygiai, ir patalpinti tešlą mažiausiai valandai į šaldytuvą pabręsti.
5. Išsviestuoti formeles (galima dar ir miltais pabarstyti, bet silikoninei formai tai nebūtina), įtalpinti po šaukštą tešlos ir kepti apie 10 min. iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (forma turėtų būti orkaitės viduryje), arba kol pyragėliai išsipūs ir pradės vos vos ruduoti.
6.Išėmus iš orkaitės madeleines greitai versti ant grotelių, nes kitaip prilips, ir pravėsus jau galima skanauti :)


4 komentarai:

  1. Madeleines kažkas tobulo :) mmm reiks iškept kurią dieną kokia ypatingesne proga. Turbūt kai pas mieliausiąjį keliausiu...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Que aspecto más delicioso.

    Felicidades. Muchos besos!!!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveiki, gal būtų galima suinoti, kur jums galima parašyti asmeniškai? :) t.y. el. paštą ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. to Indrė:
    šitas receptas ganėtinai paprastas ir neatims daug laiko :) Tikiuos, ir taviškiui patiks, nors ir nepasiekia parduotuvinių lygio... :)

    to María Alonso:
    muchas gracias por leer y comentar :)

    to Egle:
    žinoma, kad galima : egle.pociute eta gmail.com

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...