2010 m. liepos 16 d., penktadienis

Firminė ryžių košė su bananais


Štai jau 3 savaitės čia. Pagaliau paragavau oreos, tapau beveik priklausoma nuo madeleines ir kruasanų, išbandžiau upėtakį, dar paragavau/padariau kažką, ko jau ir nebepamenu, bet tuo pačiu supratau, kad čia nėra grikių (?!)
Spėjau apsilankyti Londone, o štai jau ryt iš ryto - skrendu savaitgaliui į Paryžių, et... Trūksta ir žodžių :) Tikiuosi apsilankyti E.Dehillerin'e (tai išvis bus pats pirmas lankomas punktas, kad tik spėtume iki uždarymo), paragauti Pierre Hermé makaronų ir kitų skanumynų, atsivalgyti kruasanų, prisigerti prancūziško vyno, paskanauti austrių ar bent midijų, ir šitaip paminėti savo gimtadienį :)
O dabar prie labiau žemiškų dalykų, tokių kaip ryžių košė.
Išvirti skanią košę nedidelis menas, bet laikui bėgant pastebėjau, kad ganėtinai daug foodblogerių pasidalina savo verdamų košių receptais, tad, kadangi čia mane kamuoja savotiškas maisto gamybos įkvėpimo trūkumas, nutariau pasidalinti receptu košės, kurią mėgstu labiausiai, o MB sutinka ją valgyti bet kuriuo paros metu.
Variacijų ganėtinai daug, galima kažką dar pridėti, bet derinys pieniški ryžiai-bananai-cinamonas, yra pagrindinis

Pieniška ryžių košė su bananais

Produktai (2 porcijos):

* 2/3 stiklinės ryžių (tinka bet kokie, nors apvaliagrūdžiai skaniau valgosi)
* 1,5 stiklinės vandens
* žiupsnis druskos
* ~1/2 stiklinės pieno
* 2 bananai, stambokai supjaustyti
* cukrus + cinamonas pabarstymui (santykis pagal skonį)
( * kartais pridedu vanilinio cukraus/esencijos, įmetu beverdant kardamono ankštį, bet nebūtina)

1. Į puodą suberti ryžius, druską, užpilti vandeniu ir virti uždengus ant nedidelės ugnies apie 15 min., arba kol ryžiai beveik viską sugers.
2. Supilti pieną ir palaukti, kol užvirs. Virti retkarčiais pamaišant (kad neatsitiktų jokių plovimo reikalaujančių nelaimių), kol dalis pieno susigers (ne iki galo, nes košė bus sausa).
3. Suversti bananus, gerai išmaišyti ir nuimti nuo ugnies, nes pradeda svilti.
4. Uždengti ir palikti kelioms minutėms pabręsti.
5. Skanauti užsibarsčius ant viršaus cukraus su cinamonu :)

4 komentarai:

  1. Och po tokio aprašymo bent jau madeleinių kokio recepto tikėjaus ;) jos dieviškos, net ir gamintos namie be visų prancūziškų ingredientų (bet renkantis kokybiškus lietuviškus ;) )

    AtsakytiPanaikinti
  2. oho koks greitas komentaras, net nespėjau iki galo pasisakymo sutvarkyt :>
    madeleinių receptas tikrai turėtų kažkada pasirodyti, nes jų forma yra vienas pagrindinių pirkinių Paryžiuj.. Tad už savaitės kitos ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. O tavo gyvenimas verda ;) Tikiuosi gera tau ten? Iš tikrųjų matyt net kvaila galvoti priešingai :D
    Beje su ateinančiu gimtadieniu! ;)))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ačiū už sveikinimą :) Gyvenimas nelabai verda, bet verta truputį panuobodžiauti dėl tokio atlygio :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...