2010 m. liepos 22 d., ketvirtadienis

Įspūdžiai iš Paryžiaus ir Trešnių klafutis

Rodos, tiek daug visko norėjau papasakoti apie Paryžių, o dabar net ir nežinau, nuo ko pradėti.
Žinoma, buvo fantastiška. Oras pasitaikė idealus, nei lijo, nei buvo mirtinai karšta. Buvo gera pagaliau palikti UK ir aplankyti kontinentinę Europą (būnant Anglijoj tikrai pradedu suprasti, kad continental yra prasmę turinti sąvoka, ir, bent jau man, žymi kokybę). Jei Londonas buvo gražus, tai Paryžius - pasakiškas. Pasiklydę amerikiečiai turistai, su žaviu akcentu angliškai šnekantys paryžiečiai, daugybė viliojančių kavinukių, restoranėlių... O naktis stebuklinga - Eifelio bokštas nuodėmingai gražus, šimtai žmonių, susėdusių palei Seną su staltiesėm ir stiklinėm taurėm, sklidinom vyno, naktinėja ilgai ilgai, pirmą valandą nakties dirba visiškai visos kavinės, restoranai, vyninės... o metro stotyje akordeonu groja muziką iš Le fabuleux destin d'Amélie Poulain.


Ryte - prancūziški pusryčiai su dar deginančiai karštais kruasanais, kurių kvapas pasklidęs po visą Monmartrą...
Ir, žinoma, šiek tiek pirkinių.

Image Hosted by ImageShack.us

E.Dehillerin tikrų tikriausia virtuvės rakandų meka, kur galima rasti viską nuo mažulyčių formelių iki puodų, kurių vien dangtis sveria porą kilogramų. Šiaip ne taip pavyko pavyko atrasti madeleinių formą (receptas kitą kartą ;)) ir Peugeot malūnėlį. Kainos ganėtinai didesnės nei įprasta kitur, bet, manau, verta :)

Ir ir ir iškart po Dehillerin skubėjom pas Pierre Hermé...


Viskas buvo taip skanu, kaip ir atrodo :> Pirmą kartą ragavau makaronus, ir taip, jie yra dieviško skonio (McDonaldo makaronai toli gražu neprilygsta šitiems). O tie kiti pyragėliai, ech... Rinktinės avietės, rožių skonio makaronų pagrindai ir vanilinis kremas su ličiais.. Be žodžių.

Skaudančia širdim palikus Paryžių, toliau minėjom mano gimtadienį :)
Kadangi cukraus, šokolado ir kitų saldumynų atsivalgėm iki koktumo, gimtadienis buvo be torto, beeet su klafučiu :)
Anksčiau buvau jį gaminus su mėlynėmis beveik lygiai prieš metus, ir tai buvo nesėkmė, nes išėjo tiesiog omletas, keptas orkaitėje. Šįkart įdėjau daugiau pastangų plakant kiaušinius, ir rezultatas buvo daug geresnis.

Trešnių klafutis

Produktai (2 porcijos)

* ~ 1,5 stiklinės trešnių be kauliukų
* 3 kiaušiniai
* 0,5 stiklinės pieno
* 0,5 stiklinės riebios grietinėlės
* 1 arb. š. vanilės esencijos
* žiupsnis malto muskato
* 0,5 puodelio cukraus (naudojau cukraus pudrą)
* 2 Š. ištirpinto sviesto + išsviestuoti formai
* 0,75 stiklinės miltų

1. Inde gerai išplakti kiaušinius, kol šie suputos, pabals.
2. Supilti visus likusius produktus, išskyrus miltus ir trešnes, bei gerai išmaišyti.
3. Įsijoti į tešlą miltus, vėl gerai išmaišyti iki vientisos masės.
4. Supilti visą tai į išsviestuotą formą, ant viršaus paskleisti trešnes.
5. Kepti iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 min., arba kol viršus paruduos. Leisti pravėsti orkaitėje apie 20 min. palikus pravertas dureles.


4 komentarai:

  1. kaip pavydžiu tos kelionės į Paryžių... ech...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš irgi, Egle, labai pavydžiu tos kelionės, gerų įspūdžių ir visų skanėstų, kuriuos pakeliui sutikai :)Bet baltai pavydžiu :) Labai smagu skaityti tokius šiltus įspūdžius!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ajajaaaai... Kaip dabar norėčiau nors vieno Pierre Hermes macaron'o... Tikras vargas akims ir širdžiai žiūrėt tokias nuotraukas ir skaityti tokius pasakojimus... Et... :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. et, pati sau dabar pavydžiu.. :) Visoms tikrai nuoširdžiai linkiu aplankyti Paryžių ir pasidžiaugti visais tais malonumais, kuriuos jis teikia :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...