2010 m. kovo 7 d., sekmadienis

Vietnamietiškas bananų pyragas


Nors dabar ir šalčiausios kalendorinio pavasario naktys, man vis tiek jau atėjo pavasaris. Pavasaris, nes jau nebesinori aštrių ir karštų sriubų bei troškinių, o ranka pati tiesias link šviežių daržovių prekybcentry. Nebeiškenčiau ir su didžiausiu pasimėgavimu pasigaminau ir suvalgiau pirmąsias šiais metais Insalata Caprese, apie kurias visą žiemą net pagalvot nenorėjau, nors tikrai mėgstu. Jau, rodos, tiesiog jaučiu, kaip aunuosi lengvučius pavasarinius batelius, numetusi į šalį tuos sunkius žieminukus... Ir kompiuterio darbalaukis pasipuošė pavasarinio Paryžiaus nuotrauka. Pavasaris, nes aš jį jau užuodžiu, ir širdis tuoj išsprogs kaip pavasarinis pumpuras nuo šito palaimingo jausmo. Pavasaris, nes vėl iš naujo įsimyliu :)
Po tokio įvadinio žodžio, reiktų pavasariškai lengvo patiekalo, bet abejoju, ar tokį turiu. Oh well.
Na, tegu tai būna bent jau desertas iš šiltos šalies - Vietnamo.
Pamačius šito pyrago nuotrauka, reakcija buvo - WOW. Nors realiai ir nemėgstu bananų, šis receptas atsidūrė must make sąraše. Ir ilgai jame bergždžiai neužsibuvo.
Taigi, prisipirkus bananų, kiaušinių ir kondensuoto pieno, sugaišus ne tiek jau ir daug laiko virtuvėje, rezultatas garavo ant stalo... Skonis ? Per daug vilčių dėjom į saldinto kondensuoto pieno saldumą ir nuvertinom Lietuvoje parduodamų bananų nesaldumą, t.y. pyragas buvo netgi tik vidutiniškai saldus. Be to, kepinys - natūralus zakalcas, nes recepte nėra net mažiausios intensijos padaryti šį pyragą nors šiek tiek puriu. Ir šiaip, galėčiau tai pavadinti tiesiog bananiniu omletu (kiaušiniene ? Pastoviai maišau šias sąvokas, mūsų šeimoje vadina atvirkščiai nei kulinarinėse knygose), iškeptu orkaitėje. Žinoma, paskaičius sudėtį, akivaizdu, kad rezultatas ir turėtų būti būtent toks, na, bet, virtuvėje pastoviai tikiesi kažkokio stebuklo iš paprastų dalykų... :) Kas valgė, tam patiko, bet antrą kartą negaminčiau, nes yra ir skanesnių kepinių.

Vietnamietiškas bananų pyragas

Produktai (24cm forma):

* 6 dideli bananai (geriausia būtų stipriai prinokę ir, žinoma, saldūs), supjaustyti griežinėliais
* 60 g cukraus pudros (na, ir dar mažiausiai porą šaukštų, jei bananai yra lietuviškai saldūs)
* 7 kiaušiniai
* 380 g saldinto kondensuoto pieno
* 250 g saldžios grietinėlės sviesto, ištirpdyto
* 4/3 puodelio miltų

1. Bananų griežinėlius išmaišyti su cukraus pudra ir atidėti į šalį pabūti kambario temperatūroje kokį pusvalandį.
2. Išplakti kiaušinius ir sumaišyti juos su kondensuotu pienu bei ištirpdytu sviestu. Įmaišyti miltus ir gerai išplakti.
3. Atsargiai sudėti bananus ir išmaišyti.
4. Masę supilti į išsviestuotą formą ir kepti apie valandą iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.


5 komentarai:

  1. O aš šiandien šiam pyragui nulėkiau bananų ir kondensuoto pieno nusipirkt :) Tik pasirodė įrašas tame bloge su receptu, pasakiau, jog gaminsiu, o ryt jau būtų išaušus jo diena, bet po tavo atsiliepimo, teks turbūt kažką kita sugalvot :) Bet nesakyk, atrodo labai viliojančiai

    AtsakytiPanaikinti
  2. O, koks sutapimas, kad būtent šiandien įdėjau įrašą, nors pyragas iškeptas beveik prieš mėnesį :)
    Yep, atrodo tikrai viliojančiai, ir tas kondensuotas pienas tiek vilčių suteikia.. Na, bet tikrai primena tiesiog kiaušininį kepinį. Gal dedant mažiau kiaušinių, baltymus išplakant, pridėjus kepimo miltelių/sodos ir būtų galima išspaust kažką ypatingesnio.
    Jei improvizuosi šia tema, pasidalink rezultatu, įdomu, gal labiau pasiseks/patiks :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sutapimų dažnai būna :) Būna, kad pagamini kažką, bet tingi receptą sukelt, o po dienos jau lygiai tą patį kitas pagaminęs ir jau įdėjęs. Aš nesinoriu taip kartotis ir įrašo jau nededu. Aš tądien kaip tik googlinau ieškodama vieno obuolių pyrago su kondensuotu pienu, kadangi ieškojau per paveikslėlius, tai kažkodėl ir šį išmetė, iškart obuolių pyragas nuplaukė ir galvojau tik apie baninį. Bet po tavojo atsiliepimo abejoju ar improvizuosiu :) Kažkaip pagalvojau, kad kondensuotas pienas (viskas su juo man skanu)+kiaušiniai= pudingas. O pudingai visai skanūs.

    AtsakytiPanaikinti
  4. mmm, kažkaip niekad ir nepagalvojau apie tokį pudingą, būtinai reikės išbandyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. puikiai pavyko, tik gavosi visai nesaldus, kitą kartą papildomai dėčiau puse puodelio cukraus:)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...