Nieko panašaus nebūčiau gaminusi, jei ne nusipirktos tartalečių formelės ir maximoje per akciją nugriebti raudonieji kertuočiai (dragon fruit). Šiek tiek pagooglinus, atradau idealiai tinkamą mano turimiems ištekliams receptą. Taigi - ganėtinai paprastos ir vis tiek truputį gurmaniškos tartaletės:
Tartaletės su raudonaisiais kertuočiais ir kivi
Produktai (8 * 12 cm diametro formelės)
* 220 g (2 stiklinės) miltų
* 115 g minkšto sviesto
* 35 g miltinio cukraus
* žiupsnis druskos
* 1 kiaušinis (dėjau 2)
* 1/4 arb. š. vanilės esencijos
* 75 g minkšto sviesto
* 50 g miltinio cukraus
* 2 kiaušiniai
* 1 arb. š. citrinos žievelės
* 1 arb. š. apelsino žievelės
* 45 g maltų migdolų
* 25 g miltų
* 1 raud. kertuočio vaisius
* 1 kivi vaisius (sunaudojau 2)
Tešla:
1. Cukrų ir druską prasijoti kartu su miltais, įmaišyti sviestą, kol susidarys smulkūs trupinukai.
2. Įmušti kiaušinį, įpilti vanilės esencijos ir minkant suformuoti vientisą tešlos gumulą.
3. Tešlą apvynioti maistine plėvele ir padėti šaltai pailsėti 30 minučių.
Įdaras:
1. Išplakti sviestą su cukrumi iki purios masės.
2. Sudėti kiaušinius, citrusinių vaisių žieveles ir vėl gerai išplakti.
3. Įmaišyti maltus migdolus ir miltus.
Sudėjimas:
1. Šaltą tešlą iškočioti iki kelių milimetrų storio ir iškloti ja išsviestuotas formeles.
2. Įdėti keletą šaukštų įdaro, ant viršaus sudėti vaisių gabaliukus.
3. Kepti įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje apie 25 minutes. Išėmus leisti pravėsti apie 5 min. ant grotelių, tada jau galima išimti iš formų.
O iš tos vargšės mielinės tešlos teišėjo kietos ir nesaldžios aguoninės sraigės, et... (Gerai, kad vakarykštis mielinis pyragas iškepė toks skanus :>)
O koks tų vaisiukų skonis? Niekad ragauti neteko...:)
AtsakytiPanaikintigal savo gimtojoje šalyje jie ir turi kažkokį ypatingą skonį, bet mano pirkti (nors jau tikrai minkšti buvo gerokai) kažkuo priminė kivius su labai ryškiu vandens skoniu, t.y. tiesiog beskoniai :? tartaletėms suteikė gaivumo, bet valgyti vieną - jokio malonumo
AtsakytiPanaikinti